Care este calea de ieșire din impas?

115.06Dezvoltarea umanității duce la creșterea egoismului, a individualismului și a dorinței de a câștiga cât mai mult posibil în detrimentul celorlalți. În același timp, lumea modernă tinde spre integrare și prin urmare, fie că vrem sau nu, trebuie să ne îndreptăm spre conexiune și integrare reciprocă între toți.

Dar noi nu facem asta și se formează un fel de foarfece. Pe de o parte, lumea se îndreaptă către dezvoltarea tehnologică și economică, iar pe de altă parte nu există o dezvoltare socială corespunzătoare. Se dovedește că noi înșine producem toate problemele care apar în societatea modernă.

Această discrepanță duce la crize, conflicte și războaie care prezintă pericolul de a escalada într-un război mondial global. Prin urmare, trebuie să ne recunoaștem natura și cât de egoistă este direcția dezvoltării sale. În schimb, nu ne interesează să o corectăm și ne tratăm din ce în ce mai rău. Nu ne putem opri și înceta certurile noastre constante, concurența și chiar lupta.

Prin urmare, nu este de mirare că nu reușim să ne îmbunătățim viața. La urma urmei, nu corectăm umanitatea, nu le oferim copiilor educația și înțelegerea corespunzătoare a felului societăţii și lumii în care trăiesc și în ce direcție ar trebui să se dezvolte.

Neglijăm complet dezvoltarea societății umane an de an și investim doar în dezvoltarea tehnologiei, în telefoane mobile și computere. Dar este păcat să vedem cu ce fel de informații umplem aceste mijloace moderne de comunicare și cât de degradați suntem.

Suntem capabili să creăm microprocesoare care operează deja la frecvențe de câțiva gigaherți care asigură conexiunea noastră.

Dar, în același timp, separarea noastră crește direct proporțional.

Cum ne putem aștepta ca printr-o astfel de „avansare” lumea noastră să aibă o viață bună? Cu toată puterea dobândită în economie și finanțe, întregul nostru mâine, întreaga noastră existență viitoare este în discuție. Asta arată doar cât de slabi suntem, cât de mult nu înțelegem ce mijloace avem în mâinile noastre și cum am putea îmbunătăți lumea dacă am stabili o conexiune între noi. Aceasta este singura noastră problemă.

Este nevoie să se schimbe sistemul de educaţie pentru a schimba natura unei persoane astfel încât să nu ajungă doar la achiziții materiale, ci să vadă un mare avantaj în apropierea oamenilor și construirea împreună a unei societăți corecte, mai milostivă și mai binevoitoare. În prezent, nu construim o astfel de societate și nu-i învățăm acest lucru pe copiii noștri.

Din KabTV “Lumea” 9/22/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: