Care este cauza suferințelor?

Intrebare: De ce oamenii carora inca nu le-a venit timpul pentru corectie, inca trebuie sa sufere? Si in timpul perioadei de mii de generatii, cand intelepciunea Cabala era ascunsa, pana in anul 1995, ce altceva puteau sa faca decat sa sufere?

Raspuns: Suferinta este provocata de faptul ca egoismul nostru trebuie sa se dezvolte pana la punctul in care va vrea cu adevarat placeri mai inalte, speciale si eterne.

Deci am avut un drum lung, incepand de la crearea atomilor, moleculelor, pamantului si apei, apoi organismele primitive, plantele, animalele si intr-un final pana la omul in starea sa prezenta. Acesta a fost cu adevarat un drum lung si tot a fost in suferinte.

Numai din ziua de azi am inceput sa ne dezvoltam in faza noastra finala. Insa acum avem posibilitatea de avansare cu ajutorul intelepciunii Cabala, care este o metoda speciala prin care este posibila atragerea Luminii Superioare.

Si apoi putem avansa pe calea Achishena (timpul accelerat), prin accelerarea dezvoltarii noastre fara ca natura sa ne impinga de la spate prin suferinte, ci prin tanjirea de a inainta prin anticiparea dobandirii. In felul acesta suferintele inceteaza. Asta inseamna ca este posibil sa “alergam” inainte, spre scopul creatiei, mai repede decat “nuiaua” care este tot timpul in spatele nostru, asa incat sa nu ne ajunga din urma.

Din lectia de Cabala in limba rusa 8/28/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: