“Care este cea mai înaltă formă de libertate?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este cea mai înaltă formă de libertate?

Libertatea înseamnă a ne ridica deasupra noastră înşine, adică a naturii noastre egoiste care dorește să se bucure în detrimentul celorlalți și al naturii, la un alt nivel al existenței, unul în care dobândim calitățile naturii de altruism și conexiune.

Experimentăm libertatea raportat la nivelul anterior în care obișnuiam să fim. Cu toate acestea, în ceea ce privește următorul nostru nivel, nu suntem liberi. Existăm sub el și trebuie să ne ridicăm pentru a experimenta din nou libertatea. Progresăm în consecință, până când atingem nivelul final de echilibru complet cu natura.

Echilibrul cu natura este cel mai înalt nivel de libertate, care include toate celelalte niveluri și suntem cu toții destinați să ajungem la el.

Cu alte cuvinte, cea mai înaltă formă de libertate este starea noastră finală, scopul existenței noastre. În timp ce toți ne îndreptăm într-acolo, într-un proces de evoluție îndelungat, care implică multă suferință pe drum, înțelepciunea Cabalei este o metodă care ne permite să atingem acea stare într-o singură viață.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed