Care este cel mai bun Schach?(Quora)

Michael Laitman, în Quora: Care este cel mai bun schach?

Cel mai bun Schach este cel interior, pe care îl construim din “resturile de la hambar și cramă”, adică din ceea ce egoismul nostru consideră a fi resturi, gândurile de iubire, unitate, frăție și grijă pentru ceilalți. Ridicăm peste capetele noastre acest Schach, făcând din el acoperișul locuinței noastre temporare, Sukkah.

Între timp, structura noastră temporară, Sukkah, construită cu materiale șubrede, devine solidă și sigură, atunci când o acoperim cu un înveliș comun de iubire și unitate.

De aceea, cel mai bun Schach este acela prin care penetrăm stratul nostru superficial și egoist, mental și emoțional și descoperim lumea superioară.

În limbajul cabalei, un Schach este un Masach (ecran), pe care îl construim și care ne este acordat: o abilitate de a ne gândi la ceilalți, așa cum se gândește la noi natura – cu iubire și grijă absolute.

Astfel, Schach reprezintă granița cea mai importantă din viața noastră, aceea dintre viața materială și cea spirituală, egoism și altruism, natura umană și natura insăși, dintre creație și Creator.

În umbra acestui Schach stau dorințele noastre egoiste. Îi suntem recunoscători egoismului pentru că ne conduce la înțelegerea faptului că trebuie să ne ridicăm peste sine, adică peste Schach, peste gândirea noastră egoistă, materială, acolo unde nu putem percepe nici un fel de beneficiu personal și se găsesc dorințele altruiste, fiindcă doar în dorințele altruiste putem atinge adevărata armonie, în echilibru cu natura, uniți ca o singură entitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed