Care este diferența dintre a fi anti-Israel, antionionist și antisemit și cum știi care este fiecare? (Quora)

Michael Laitman, ȋn Quora: Care este diferenţa ȋntre a fi anti-Israel, antisionist şi antisemit şi cum ştii care este, care?

Astăzi, mulți evrei americani și europeni sunt anti-israelieni. Mai mult, astăzi mulți evrei, inclusiv cei din Israel, sunt antisemiţi în modul în care se raportează la alte grupuri evreiești, într-un mod disprețuitor.

„Anti” în sine este o caracteristică evreiască. De ce? Pentru că rădăcina acestui popor este spirituală, ceea ce înseamnă că evreii sunt un popor întemeiat pe ideea spirituală de „iubeşte-ţi prietenul ca pe tine însuți” și, astfel, a fi evreu înseamnă a căuta unitatea (cuvântul ebraic pentru „evreu” [ Yehudi] provine din cuvântul „unit” [yihudi] [Yaarot Devash, partea 2, Drush nr. 2]).

Unitatea spirituală a evreilor este una în care s-au unit între ei, cu forța unică a naturii care guvernează pe fiecare și pe toate. Prin urmare, cine dorește să se identifice cu această forță este considerat „evreiesc” și cine nu are această abordare sau cine nu a primit o asemenea educație, este împotriva acesteia.

Așadar, fiecare evreu, în măsura lipsei sale de cunoștințe despre ceea ce este adevărata evreime – care nu este religia, ci o căutare a unificării – este atât anti-semit, cât și anti-israelian.

În legătură cu antisionismul, vezi răspunsul meu la această întrebare: Sunt anti-Semitismul şi anti-Zionismul, la fel? În ce fel sunt similare?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed