Care este diferența dintre filozofie și Cabala?

Întrebare: Am citit pe Wikipedia că Cabala și filozofia sunt două sisteme de cunoaștere despre om și lume și ambele sunt bazate pe aceeași întrebare – întrebarea despre scopul existenței.

Dacă vorbim despre originile filozofiei, filologul și umanistul german Johann Reichlin (secolul XV – XVI) a scris că profesorul său Pitagora, părintele filozofiei, și-a adoptat învățătura nu de la greci, ci mai degrabă de la evrei. Prin urmare, el ar trebui să fie numit Cabalist și el a fost primul care a tradus cuvântul „Cabala”, necunoscut pentru contemporanii săi, în limba greacă precum „filozofie”.

Grecii au studiat cu Cabaliștii?

Răspuns: Grecii au studiat cu Cabaliștii în vremea profeților evrei.

În acea vreme oamenii erau deja conectați și evreii au acceptat pe toți care voiau să studieze. Exact la fel ca în Babilonul antic, aceia care au vrut s-au alăturat lui Abraham și aceia care nu au vrut, puteau să se alăture mai tărziu. Cabala era deschisă pentru toți.

Întrebare: Care este diferența dintre Cabala și filozofie? Este faptul că Cabala nu ia în considerație gândirea abstractă și speculativă, de exemplu, despre suflet și Dumnezeu, așa cum face filozofia?

Răspuns: Da, deoarece filozofia nu are o unealtă clară de apropiere de o persoană, despre cum să „scotocească” în ea, să studieze dorințele și diferitele gradații ale ei și să examineze intențiile unei persoane. Așa că nu este nicio diferență între intențiile de dragul personal și de dragul celorlalți.

Filozofia nu studiază cum să ieșim din noi înspre ceilalți, să ridicam și să coboram dorințele noastre, cum să lucrezi atunci când ești într-o urcare sau cădere a dorințelor și intențiilor și așa mai departe. Adică Cabala este o știință și o psihologie spirituală interioară imensă.

Întrebare: Putem spune că filozofii sunt oameni care au studiat cu Cabaliștii, dar nu au obținut înțelegerea Creatorului; adică nu au obținut un ecran, ci pur și simplu au rămas la nivelul de cunoaștere și apoi au dezvoltat o știință numită „filozofie”?

Răspuns: Desigur. Deoarece nu au putut să dobândească lumea superioară și Creatorul, ei au început să o dezvolte în direcția gândirii logice, folosindu-și mintea și concluziile lor.

Prin urmare, filozofia este, desigur, nu o știință. Astăzi doar aceia care încă vor să-și petreacă viețile lor în gânduri fară roade devin filozofi.

De pe KabTV „Bazele Cabalei”, 12/13/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: