“Care este diferența dintre iubirea fizică și iubirea spirituală?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este diferența dintre iubirea fizică și iubirea spirituală?

Iubirea fizică sau corporală vine din primirea plăcerii de la cineva sau ceva.

Iubirea spirituală, dimpotrivă, înseamnă că simțim repulsie și respingere de la alții și, deasupra acestor senzații negative, construim o atitudine iubitoare.

Este scris despre iubirea spirituală că „Iubirea va acoperi toate crimele” (Proverbe 10:12). Iubirea spirituală nu înlocuiește ura, ci apare deasupra ei.

În măsura în care suferim de o astfel de ură, adică că vrem să îi iubim pe ceilalți, dar ne găsim în simțiri opuse care contrazic iubirea pe care o dorim, atunci construcția noastră de conexiune pozitivă deasupra unor astfel de senzații negative trezește iubirea spirituală.

Iubirea spirituală este astfel măsurată în funcție de distanța față de la care vrem să iubim. Atingerea iubirii spirituale necesită, de asemenea, o cantitate mare de învățare și pregătire, cu înțelegerea că este o atitudine pe care trebuie să o atingem față de întreaga creație.

Creația, conform înțelepciunii Cabala, este dorința de a te bucura. O singură dorință de a te bucura este poziționată în spatele a tot ceea ce percepem în realitate.

Dorința de a te bucura, în sine nu reprezintă o problemă deoarece este pur și simplu materie. Problemele apar atunci când dorința de a te bucura vrea să beneficieze individual în detrimentul celorlalți. Dintre celulele dintr-un organism, o astfel de tendință este considerată canceroasă. Ȋntre noi oamenii, dorința de a beneficia individual în detrimentul celorlalți, este baza fiecărei probleme pe care o experimentăm în viață.

Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât crește mai mult dorința de a ne bucura și ne găsim mai mult într-o mlaștină de probleme și crize. Un astfel de proces ne conduce către o stare, pe care înțelepciunea Cabala o numește „recunoașterea răului”, în care dobândim conștientizarea naturii noastre egoiste, care dorește să beneficieze pentru sine pe cheltuiala altora, ca rădăcină a tuturor problemelor. În acel moment, vom dezvălui că urâm natura noastră egoistă, și apoi vom tânji cu adevărat să avem o atitudine iubitoare deasupra ei.

Dorința de a ne bucura este natura noastră. Nu putem scăpa de ea sau să o distrugem, nici nu trebuie. Avem nevoie doar să ne tratăm natura aşa cum privim nivelul pământului într-o clădire pe care trebuie să o construim, unde al doilea nivel și cele de mai sus, este construit dintr-o atitudine pozitivă și iubitoare deasupra dorinței de a beneficia de alți oameni și de natură.

Cum putem atinge o astfel de iubire spirituală?.

Dorința de a te bucura este natura creației și opusă acesteia este natura care a creat-o: dorința de a dărui, iubi și a da. În înțelepciunea Cabala, dorința de a dărui și de a iubi are mai multe nume, inclusiv „Creator”, „forța superioară”, „lumina” și, de asemenea, „natura”. Descrie calitatea de a dărui și de a iubi, care există în realitate ascunsă de dorințele noastre înnăscute. Când ajungem la o dorință sinceră de a-i iubi pe ceilalți spiritual, adică fără a dori un beneficiu propriu legat de acea iubire, atunci ajungem la o cerere adevărată către Creator – o rugăciune – de a realiza acea transformare de sine.

De ce chiar am dori să ajungem la o astfel de stare?

Pentru că, făcând acest lucru, ne apropiem de sursa vieții noastre, ridicându-ne de la gradul de existență animal pentru a deveni oameni în sensul deplin al termenului. „Om”, în ebraică („Adam”), se referă la expresia „asemănător celui mai înalt” („Adameh le Elyon”). Prin urmare, atingerea iubirii spirituale înseamnă obținerea asemănării cu Creatorul, care este descris de Cabala ca fiind scopul vieții – starea de percepție și simțire cea mai înaltă, cea mai armonioasă și echilibrată pe care o putem realiza, în timp ce trăim în lumea noastră.

Bazat pe lecția zilnică de cabală din 23 ianuarie 2021. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: