Care este diferența în conexiunea dintre bărbați și dintre femei?

Întrebare: Ce înseamnă conexiunea? Care este diferența în conexiunea dintre bărbați și dintre femei? Într-adevăr, pe parcursul ultimelor câteva decenii multe femei au început să se angajeze în Cabala, ceea ce nu era cazul generațiile anterioare.

Răspuns: Într-adevăr, femeile au început să depună eforturi pentru Cabala, iar asta este corect, aceasta este chemarea timpului. Noi salutăm acest lucru. Cu toate acestea, este o diferență între aspirația feminină și aspirația masculină.

Pe de-o parte noi știm că în secolele trecute au fost Cabaliști mari pe nivele foarte serioase de înțelegere spirituală a Creatorului. Este spus: “Și toată lumea va veni la Mine de la mic la mare, iar Casa Mea va fi numită Casă pentru toți oamenii lumii”. Adică a ajunge la Creator și a te conecta cu El nu este doar o sarcină masculină, ci de asemenea și una feminină.

Însă pentru femei este o platformă puțin diferită pentru asta deoarece dorința egoistă feminină este mai concentrată pe procreare, pe familie și prin urmare este mai fixată, prinsă și constrânsă în interior. Drept rezultat este mai dificil pentru femei să se unească în grupuri de zece. Prin urmare noi nu insistăm asupra acestui lucru.

În plus, spunând drept, noi încă nu știm cum să lucrăm cu conexiunea femeilor deoarece abia începem să intrăm în acest sistem. Cu bărbații, este mai mult sau mai puțin clar. Pe parcursul câtorva ani în care s-a derulat o “operațiune” de a uni grupurile de zece de bărbați noi am adunat ceva experiență și deja avem realizări foarte serioase.

Însă cu femeile, noi încă nu știm ce să facem. Principala problemă este ca o femeie învață de la bărbați deoarece noi doar învățam bărbații din punct de vedere interior, iar femeile percep totul prin canalul virtual al conexiunilor noastre. Așa că, ce fac ele, cum se unesc, este o întrebare.

Pentru bărbați, conexiunea directă dintre prieteni este necesară atunci când ei lucrează împreună în grupul de zece și studiază și diseminează împreună, etc.

Pentru femei, eu cred că doar educația și diseminarea este mai acceptabilă. O asociere cu grupul până acum nu joacă niciun rol pentru ele și, în mod contrar, poate să interfereze cu ele.

Întrebare: Atelierele sunt potrivite pentru femei ca un mijloc de conexiune?

Răspuns: Orice dar un grup de zece. Vedem că există asemenea forțe negative pe care o femeie din lumea noastră nu le poate depăși încă. Este foarte posibil ca pe parcursul timpului ea să reușească deoarece lumea noastră se îndreaptă spre o dezintegrare mai mare, distrugere și spre apariția proprietăților negative. Iar asta ar trebui cumva să fie cumva restabilită.

Întrebare: Este mai dificil pentru o femeie să se unească deoarece egoismul ei este mai mare?

Răspuns: Ea are o formă diferită a egoismului. Este îndreptat spre sine, familie, copii și așa mai departe. Prin urmare, este foarte dificil pentru ea să simță altă femeie ca fiind aproape de ea. Între femei sunt asemenea separări pe care ele nu le pot distruge. Iar pentru bărbați asta este practic inexistent.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 3/11/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: