„Care este legătura dintre trup și suflet și cine controlează pe cine?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Care este legătura dintre trup și suflet și cine controlează pe cine?

Trupul și sufletul nu au nicio legătură. Sufletul există în sine și prin sine, iar lumea spirituală ni se dezvăluie doar dacă obținem un suflet.

Prin obținerea unui suflet, începem să simțim o nouă realitate în afara îngustimii ego-ului nostru, care dorește în mod constant să se bucure pe seama altora. Cu toate acestea, până când obtinem un suflet, ego-ul nostru este tot ceea ce știm. Ne face să căutăm împlinirea printr-o prismă limitată de dorințe – mâncare, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere – și în momentul în care începem să simțim plăcerea în acele dorințe, plăcerea se diminuează, ceea ce ne face să dorim să căutăm noi și diferite tipuri de împlinire decât înainte.

Forma noastră egoistă de dezvoltare ne duce la un impas: începem să simțim că cheltuim mai multă energie încercând să ne împlinim pe noi înșine decât ne simțim împliniți și, în acel stadiu, se trezesc în noi întrebări fundamentale despre viața noastră: „Care este sensul vieții noastre?” „De ce suntem aici?” „De ce există atât de multă suferință în lume?” „De unde venim? Unde suntem acum? Unde ne îndreptăm? ” „Ce este realitatea?” si asa mai departe.

Astfel de întrebări sunt trezirea noastră spirituală inițială. Cu cât vrem să primim mai multe răspunsuri, cu atât căutăm mai multe prin diferite metode, învățături, grupuri și alte medii, până când ajungem în cele din urmă la înțelepciunea Cabala. Cabala descrie acest proces ca trezirea „punctului din inimă” sau așa-numita „sămânță a sufletului”.

Dacă vă aflați în căutarea de răspunsuri la întrebări fundamentale despre sensul și scopul vieții, este un semn că încercați să vă atingeți sufletul.

Înțelepciunea Cabala a fost concepută ca o metodă care ne ghidează realizarea sufletului, în timp ce suntem vii în corpurile noastre din această lume. Când ajungem la o astfel de realizare, atunci percepem și simțim profunzimile realității, văzând interconectările dintre tot ceea ce există și știind cum să acționăm in mod optim în fiecare moment pentru a avea un impact pozitiv asupra sufletului nostru etern.

Bazat pe unui interviu cu Dr. Michael Laitman la Radio Israelian, 103FM, în 5 octombrie 2015. Scris / editat de studenții Dr. Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: