Care este motivul pentru sentimentele nefondate?

Întrebare: Unii cercetători spun că cele două contrarii, iubirea și ura, sunt unite de importanța sentimentelor pentru un obiect. Când iubesc sau urăsc pe cineva, acea persoană este la fel de importantă pentru mine. Importanța dă naștere dependenței și fricii. O persoană se gândește constant la obiectul iubirii sau al urii sale. Ești de acord cu această afirmație?

Răspuns: În principiu, da. Dar este dificil pentru mine să vorbesc despre acest lucru, deoarece Cabala nu folosește astfel de definiții. Totul este foarte sec și științific în acesta și este definit în mod explicit în raport cu egoismul.

Observație: Se pare că oamenii de știință vor să spună că iubirea și ura sunt foarte asemănătoare iar una se transformă cu ușurință în cealaltă.

Comentariul meu: Da, sunt foarte aproape. O persoană cade de la o stare la alta și se ridică din nou.

Întrebare: Există concepte precum iubirea nefondată și ura nefondată. Dacă mi-ai făcut ceva rău, este clar că te urăsc. Ce este ura nefondată?

Răspuns: Ura nefondată este o stare în care o persoană nu poate determina motivul urii sale. De fapt, există un motiv. Fie este inerent naturii în sine instinctiv, ca pisica cu șoarecele, fie este cumva dobândit. Dar există.

Motivul vine de la natură însăși. O persoană nu poate explica de ce urăște o altă persoană, dar o face. La fel este și cu iubirea.

Există întotdeauna un motiv pentru care iubești pe cineva. De exemplu, îți place culoarea ochilor unei persoane sau altceva. Poate că nu știi de ce îți place el sau ea, doar că aceste gusturi sunt încorporate în tine.

Acest lucru nu depinde de nici o acțiune fizică: a ta în raport cu el sau ea și a lui sau a ei în raport cu tine. Pur și simplu vezi o persoană și ești atras de ea.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 23/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: