Care este motivul real pentru care naziștii încă mai există și de ce încă îi urăsc pe evrei? (Quora)

Michael Laitman, ȋn Quora:  Care este motivul real pentru care naziștii încă mai există și de ce încă îi urăsc pe evrei?

Pentru a spune concis, se datorează faptului că evreii nu au făcut niciun pas în realizarea rolului lor spiritual, să se unească („iubește-ți prietenul ca tine însuți”) și să devină un exemplu pozitiv de unitate pentru umanitate („o lumină pentru națiuni”).

Pe măsură ce egoismul uman – dorința de a se bucura în detrimentul altora – crește de la o zi la alta, umanitatea suferă din ce în ce mai mult. Cu cât umanitatea suferă, cu atât este mai mare antisemitismul și iese la suprafața printre oameni, la nivel global.

Cum funcționează asta? Se datorează faptului că evreii au devenit cunoscuți drept „evrei”, prin unirea „ca un singur om, cu o singură inimă”, acum aproximativ 4.000 de ani în Babilonul antic. În acel moment, Avraam i-a îndrumat pe babilonieni din toate mediile de viață, să se unească deasupra ego-ului uman în creștere, care producea probleme în societate și să fie un exemplu pozitiv de unitate pentru toți oamenii. Acești oameni care au implementat o astfel de unitate au devenit cunoscuți ca „evrei” (cuvântul ebraic pentru „evreu” [Yehudi] provine de la cuvântul „unit” [yihudi] [Yaarot Devash, partea 2, Drush nr. 2]). De atunci, evreii și-au pierdut conștiința despre unitatea lor spirituală (când au căzut în exil acum aproximativ 2.000 de ani) și s-au dezvoltat printre națiunile lumii.

De-a lungul dezvoltării umane, ego-ul uman a ajuns într-o stare în care, astăzi, este suprasolicitat și cere o corecție. Simptomele existenței unui ego în creștere continuă, dar încă necorectat, sunt numeroasele probleme și crize pe care le întâmpină lumea la toate nivelurile: personal (de exemplu, depresie, singurătate, anxietate, stres, sinucidere, abuz de droguri), social (de exemplu, divizare socială, crimă , război, sărăcie, șomaj, inegalitate) și ecologic (de exemplu, dezastre naturale, încălzire globală, nesiguranță alimentară). Cererea de corectare a ego-ului, astăzi, coincide cu o cerere de unificare peste diviziunea pe care o experimentăm în lumea noastră. Întrucât evreii nu reușesc să își pună în aplicare unitatea spirituală – unitatea deasupra egoismului – și să o facă să pătrundă în cea mai mare parte din societate, atunci versiunile de unitate naziste și fasciste apar în marginea societății. Versiunile naziste și fasciste ale unității sunt periculoase, deoarece nu reprezintă o unitate mai presus de egoism, ci o unitate în egoism, adică unitatea unui popor împotriva celorlalte.

Secolul trecut, punctul culminant al nazismului și antisemitismului a izbucnit în Germania nazistă, deoarece Germania era cea mai dezvoltată țară din lume la acea vreme. Astăzi, există o tendință extrem de similară de creștere a nazismului și antisemitismului, care se îndreaptă către un punct culminant, în Statele Unite, Europa, dar chiar și în toată lumea, din cauza interdependenței și interconectării globale strânse de astăzi.

Prin urmare, întrucât evreii nu au făcut niciun pas către realizarea metodei pentru unificarea lor pozitivă și a lumii, forma negativă a unității iese la suprafață ca nazism. Iar nazismul este o forță care, într-adevăr, amenință încă o dată să se ridice în toată puterea sa și să aducă multă suferință evreilor, dacă nu reușesc, iarăşi, să aducă cu timpul, unitate în lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: