“Care este primul pas, privind iluminarea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Care este primul pas, privind iluminarea?

Ca bază, studiul înțelepciunii Cabalei este o cercetare a iluminării noastre spirituale, până la realizarea spirituală deplină. Aceasta explorează gândurile, dorințele și realitatea pe care o atingem cu simțurile noastre. Sub influenţa realizării spirituale, suferim și grade de atingere în lumea noastră. În timpul perioadei noastre de pregătire spirituală în această lume, începem să învățăm și să înțelegem conexiunile dintre obiectele spirituale, totuși o astfel de înțelegere este incomparabilă cu simțirea realizării spirituale.

Cabaliștii numesc gradele spirituale după ce le-au atins. Dacă atingem doar parțial un grad, se consideră că suntem „fiul” Său, motiv pentru care suntem numiți „Bnei Adam” („fiii lui Adam”, care în ebraică este termenul pentru „ființe umane”), întrucât suntem cu toții părți ale gradului numit „Adam”, iar scopul nostru este să atingem pe deplin acel grad – rădăcina sufletului nostru.

Când ne ridicăm într-un grad spiritual, simțim ceea ce transpare în el, îi atingem calitățile, îl percepem și Îl simțim pe Creator în funcție de acel grad. Odată cu ascensiunea spirituală suplimentară, ceea ce am perceput în gradele anterioare se va schimba, de asemenea.

Este important să înțelegem că în tot acest proces numai percepția și senzația noastră se schimbă. Nu este faptul că fiecare dintre cele 125 de grade spirituale joacă fiecare un film diferit. Cu toate acestea, există o lumină superioară simplă care umple realitatea și, atingând anumite calități spirituale, ne simțim parte a acelei lumini, pe care o numim „lume”. De asemenea, putem simți o mică parte a acelei lumini în calitățile noastre egoiste înnăscute și o numim „această lume” sau „lumea noastră”.

De la nivelul lumii noastre, trezirea noastră spirituală are loc atunci când primim după cum este scris, „spatele sufletului sfânt”, adică ultimul grad și cel mai scăzut grad al sufletului, denumit „punct”. Acest punct devine inserat în inimile noastre, adică în dorința noastră de a primi, sau cu alte cuvinte, în mijlocul ego-ului uman.

Fără punctul din inimă, am rămâne ca animalele, adică dorințele noastre nu ar aspira să ajungă în afara lumii noastre. Punctul din inimă, adică începutul spiritualității, este trezirea spirituală inițială pe care o atingem ca, potențial, să ne ridice deasupra gradului animal către spiritualitate.

Procesul de creștere a punctului din inimă prin care atingem spiritualitatea se numește procesul de construire a ceea ce Cabala numește un Partzuf spiritual. Toate realizările noastre spirituale au loc în acest Partzuf. Putem identifica dacă avem un punct în inimă dacă ne trezim întrebând despre sensul și scopul vieții, de ce există suferință în lume, ce este realitatea, de unde suntem, unde suntem acum și unde ne îndreptăm, cine suntem noi și alte întrebări existențiale conexe. Înțelepciunea Cabalei a fost făcută pentru a răspunde acestor întrebări, oferindu-ne o metodă de realizare spirituală, unde primim răspunsurile ca o percepție clară și simțire a realității spirituale, printr-o serie de etape.

Scris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed