Care este rădăcina urii manifestate de arabi și de naziști față de evrei? (Quora)

Michael Laitman, în Quora: “Care este rădăcina urii manifestate de arabi și de naziști față de evrei?”

Ura arabilor față de evrei a apărut datorită apropierii celor două neamuri, care se luptă pentru același teritoriu. Însă, sub această motivație de suprafață, cauza profundă a urii este neîndeplinirea de către noi, evreii, a rolului nostru spiritual și a scopului pentru care existăm. Acest rol spiritual este de a ne uni („iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”) pentru a propaga unitatea în întreaga umanitate (să fim „lumină pentru națiuni”) și pe care l-am primit în urmă cu 4000 de ani, în Babilonul antic, sub ghidarea lui Abraham. Dacă ne-am îndeplini rolul, atunci am fi cu siguranța recompensați cu o atitudine diferită, pozitivă, nu doar din partea arabilor, ci și din partea întregii lumi.

În ceea ce privește ura naziștilor față de evrei, în anii 1930 naziștii au încercat să organizeze emigrarea evreilor în Țara Israelului, iar această adunare fizică ar fi reprezentat o piatră de temelie în realizarea rolului spiritual al evreilor în această lume. Evreii, însă, nu au fost de acord. Prin urmare au primit pedeapsa. Pedeapsa nu a venit din partea oamenilor, deoarece nu oamenii conduc lumea. Pedeapsa a venit de la natură, care acționează, la rândul ei, prin dorințele, gândurile și comportamentele oamenilor. Dacă evreii ar fi fost de acord să emigreze în Țara Israelului, așa cum le-au recomandat cu putere naziștii timp de ani de zile, atunci rezultatul ar fi fost cu totul altul. Din păcate, ei au refuzat și noi toți am suferit holocaustul. (Am tratat pe larg eforturile naziștilor de a-i muta pe evrei în Israel în anii 1930 în răspunsul meu la „Ar fi putut evreii să scape din Germania nazistă în anii 1930, atunci când partidul nazist a devenit din ce în ce mai agresiv față de ei?” și în articolul meu „Ziua comemorării holocaustului”.)

Astăzi, chiar în momentul în care discutăm aceste chestiuni, sentimentul antisemitic crește puternic, demonstrând o tendință către holocaust.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: