“Care este relația dintre Cabala și biblie?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Care este relația dintre Cabala și biblie?” (Quora)

Biblie (sau Tora) este sublimă și spirituală, dar, spunând drept, poate să fie puțin lungă în istorie cu listele sale de relații. Citești despre faptul că oamenii se căsătoresc, divorțează, se înșeală unul pe altul și că se omoară unul pe altul. Aici poate apărea o întrebare sinceră: ce este atât de spiritual, legat de toate acestea?

În cadrul Cabalei, cu toate acestea, Biblia nu ne spune povești despre oameni. În schimb, ea ne prezintă relațiile dintre forțele spirituale.

“Întâi trebuie să știi că atunci când te ocupi cu lucruri spirituale care nu au nicio legătură cu timpul, spațiul și mișcarea și în special când te ocupi cu Dumnezeirea, noi nu avem cuvinte prin care să exprimăm și să contemplăm … Din acest motiv, înțelepții în Cabala au ales un limbaj special, pe care îl numim “limbajul ramurilor”. – Yehuda Ashlag, Talmud Eser Sefirot (Studiul celor zece Sefirot), partea 1, Histaklut Pnimit (Reflecția interioară).

Biblia ne arată procesul corecției sufletelor prin forțele superioare. Acest proces poartă sufletele pe drumul lor ascendent, pe măsură ce ele se ridică în abilitatea de a dărui. Caracterele precum Adam, Noe și Avraam nu sunt considerate ca fiind oameni care au trăit undeva și care s-au plimbat (sau plutit) prin împrejurimi. Ele sunt considerate forțe care lucrează peste dorințele din fiecare dintre noi care trebuie să fie corectate. De exemplu, povestea exodului sclavilor evrei din Egipt reprezintă nu libertatea lor din robia fizică, ci dobândirea primului Masach (ecran), trecerea barierei.

Unele povești pot părea că nu au niciun raționament sau nicio sanctitate în ele. Atunci când le citești adu-ți aminte că acestea nu sunt evenimente, ci povești ale forțelor. Ele nu sunt pentru a fi înțelese sau justificate prin termeni pământeni.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed