“Care este semnificația spirituală a Pesahului?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este semnificația spirituală a Pesahului?

Pesah înseamnă o tranziție de la ieșirea din controlul lumii noastre corporale, egoiste și divizive și intrarea în controlul lumii spirituale, altruiste și armonios conectate.

O astfel de tranziție necesită apariția și dezvoltarea unei dorințe spirituale. Cu alte cuvinte, Pesah se referă la procesul spiritual pe care îl poate suferi orice persoană, cu condiția să-și dezvolte dorința de a dărui, să iubească și să se conecteze pozitiv cu ceilalți deasupra înclinaţiilor egoiste.

Tranziția este marcată de exodul din Egipt, adică ieșirea din ego-ul uman. Perioada din Egipt a poporului Israel (adică oamenii care au o dorință de spiritualitate, „Israel” din „Yashar Kel” [„direct la Dumnezeu”]) înseamnă o etapă a dorințelor egoiste în creștere, care nu lasă poporul Israel să se unească.

Faraonul înseamnă controlul ego-ului. El este gata și dispus să furnizeze pentru fiecare orice împlinire egoistă pe care am putea-o dori. Cu toate acestea, Moise, care marchează dorința de a se conecta deasupra ego-ului, conduce dorința oamenilor lui Israel spre a descoperi Creatorul, adică atributul iubirii și al dăruirii, în conexiunea lor. Când constatăm că nu ne putem conecta, simțim că suntem în întunericul Egiptului. În această stare, devenim gata să facem aproape orice pentru a ne elibera de controlul ego-ului. Această stare este ieşirea din Egipt.

În legătură cu o persoană aflată pe calea spirituală, aceasta descrie o etapă în care o persoană devine pregătită să facă orice pentru a se elibera de ego, pentru a se ridica deasupra lui și pentru a atinge calitatea Creatorului, adică iubirea și dăruirea. Ne aruncăm în mare, care se despică, și o traversăm, adică ne deconectăm de ego și, făcând acest lucru, fiind deasupra ego-ului, devenim gata să lucrăm cu el și să-l transformăm în altruism.

Acesta este exodul din Egipt pe care îl sărbătorim de Pesah.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: