„Care este sensul real al spiritualității?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Care este sensul real al spiritualității?

 Spiritualitatea este deasupra realității noastre corporale. Este o percepție și o senzație complet opusă celei înnăscute din trupul nostru.

Suntem născuți într-o natură umană egoistă, prioritizând beneficiul de sine deasupra beneficiului altora.

Totuși, spiritualitatea funcționează într-un mod opus, altruist față de natura noastră egoistă – ca o atitudine de iubire absolută față de celălalt.

Ce înseamnă că suntem născuți într-o natură umană egoistă? Înseamnă că tot ceea ce facem vizează în final beneficiile personale.

Motorul egoist care rulează constant în spatele fiecărui gând, dorință și acțiune este pătruns în viziunea noastră despre lume mai mult decât suntem conștienți, blocându-ne capacitatea de a ne vedea pe toți conectați, ca membrii unei singure familii, deoarece filtrează dragostea absolută care există în legăturile noastre la rădăcinile sufletului nostru.

Prin urmare, fiecare act corporal pe care îl efectuăm se bazează pe acest „blocaj perceptiv” egoist pe care îl împărtășim cu toții, care gravitează constant atenția noastră asupra noastră.

Cu toate acestea, o acțiune spirituală este în afara și detașată de interpretarea sa.

În loc să ne identificăm cu „Eu”, ne identificăm cu forța cauzală din spatele manifestărilor sale corporale. Acest lucru este posibil prin atingerea unei intenții identice față de alții precum Creatorul: o intenție de iubire absolută și dăruire.

Prin urmare, spiritualitatea este realitatea conexiunii cu Creatorul, senzația împlinirii prin calitatea iubirii și a dăruirii.

Spiritualitatea este în afara timpului, spațiului, mișcării și corpului animat. Se simte doar într-un sens nou – o intenție sinceră de a-l avantaja pe celălalt – care este exercitat și dezvoltat în mod regulat pe calea spirituală

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed