Care este sensul suferinței noastre?

222La ştiri (Pew Research Center Ce face ca viața să aibă sens? Opinii din 17 economii avansate ): 

Familie și copii—38%

Ocupație și carieră—25%

Bunăstarea materială—19%

Prieteni și comunitate—18%

Sănătate fizică și mintală – 17%

Societate și instituții—14%

Libertate și independență — 12%

Hobby-uri și recreere—10%

Educație și învățare—5%

Natura și aer liber—5%

Partener romantic—4%

Serviciu și implicare—3%

Călătorii și experiențe noi—3%

Pensionare—2%

Spiritualitate, credință și religie — 2%

Animale de companie—1%

În afara S.U.A., religia nu este niciodată una dintre primele 10 surse de sens citate – și nu mai mult de 5% din publicul non-american o menționează. În S.U.A. totuși, 15% menționează religia sau Dumnezeu ca sursă de semnificație, ceea ce îl face al cincilea cel mai menționat subiect.

Întrebare: Când va ajunge sensul înalt al vieții cel puțin pe locul al patrulea, al treilea sau al doilea?

Răspuns: Dacă ceva se schimbă, se va schimba numai sub influența unor evenimente foarte acute.

Întrebare: În clipurile dvs. când vorbiţi despre o forță superioară, despre Creator, despre bunătate, despre natură, despre conexiunea oamenilor între ei și despre relații bune, la ce vă așteptați?

Răspuns: Mă bazez pe suferință, când noi – prin acțiunile noastre, prin modul nostru de viață – vom provoca o asemenea suferință încât nu ne vom putea îndepărta de ea dintr-o dată, și că ne va face să ne gândim la sensul suferinței sau, cu alte cuvinte, la sensul vieții, pentru că viața va fi plină de suferință.

Atunci vom începe să ne gândim dacă nu ar fii mai bine să nu mai trăim, dacă trebuie să suferim, începem să ne gândim dacă totul are sens și ce ar trebui să facem cu noi înșine. Și apoi vom începe să ne punem întrebări serioase și să încercăm să le răspundem.

Vom ajunge la concluzia că viața noastră este greșită și trebuie să găsim stilul de viață potrivit pentru ca toată lumea să se simtă bine și pentru ca viața însăși să nu se termine, ci mai degrabă să ajungă la rezultatul maxim. Asta e altă poveste. Dar oamenii vor începe să asculte.

Comentariu: Adică nu te degradezi la sfârșitul vieții, ci dimpotrivă…

Răspunsul meu: Nu, desigur că nu! În timpul acestei vieți treci la următorul nivel de dezvoltare; adică te ridici de la nivelul de animal la nivelul de Om, Adam.

Întrebare: De ce asta nu îl fascinează pe om?

Răspuns: Pentru că este la un nivel complet diferit de realizare. Acest lucru are nevoie de senzații și inteligență complet diferite. Și nici creierul, nici inima nu lucrează pentru asta.

Comentariu: Dar chiar și pentru liniștea noastră interioară, este bine să nu te degradezi, ci mai degrabă să înflorești.

Răspunsul meu: Sună frumos, dar nimic mai mult. Asta a fost înlocuită cu religia, poate cu puțină filozofie. Dar în timpul nostru, când totul este plin de televiziune, călătorii și alte lucruri pe care omul nu le are astăzi, nu are nevoie de ea.

Întrebare: Dar dacă, într-un fel sau altul, oamenii trebuie să treacă prin suferință la orice spun, atunci de ce a fost lansat tot acest program asupra umanității, tot acest program de divertisment?

Răspuns: Pentru a ne da seama de răul naturii noastre și la ce ne duce el, astfel încât să putem merge împotriva naturii noastre.

Din KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 12/2/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: