Care este unicitatea fiecăruia?

Tora, Deuteronomul 15:11: Totdeauna vor fi saraci in tara, de aceea iti dau porunca aceasta: “Sa-ti deschizi mana fata de fratele tau, fata de sarac si fata de cel lipsit din tara ta.”

Tora cheama o persoana sa reveleze, prin conexiunea cu toti ceilalti, ca el poate deveni un mecanism al umplerii lor, o parte a sistemului general. Fiecare trebuie sa o faca, deoarece ea este unica exact in asta. Si “totdeauna vor fi saraci” pana la finala corectare, pana cand toata lumea este umpluta de toti ceilalti, unul prin ceilalti.

Asadar, in fata fiecaruia este restul umanitatii, toate celelalte suflete. Ei sunt “saracii” pe care acesta trebuie sa ii umple. Pana la urma, toti ceilalti sunt eu! Doar ca acum nu simt asta, dar imediat ce incep sa-i simt, voi simti ca sunt ai mei.

Fiecare din noi este unic, deoarece Lumina trece prin el catre restul sufletelor. Nimeni nu poate evita aceasta munca. Fiecare este obligata sa-si completeze misiunea si perfectiunea va fi obtiunta numai ca rezultat al acestui lucru.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cartii Eterne” 8/10/16

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: