“Care sunt 5 fapte despre iubirea spirituală?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt 5 fapte despre iubirea spirituală?

1) Realizarea iubirii spirituale și a conexiunii spirituale nu poate avea loc decât deasupra senzațiilor de ură și respingere. Dacă îi iubim pe ceilalți fără a fi construit iubire deasupra urii și respingerii, atunci nu este iubire spirituală.

2) Este scris despre realizarea iubirii spirituale în Tora, că „Iubirea va acoperi toate crimele” (Proverbe 10:12).

3) Realizarea spirituală necesită menținerea regulii „Iubirea va acoperi toate crimele” și că nu putem păstra iubirea fără a simți „crimele”, adică ura și respingerea altora. Atitudinea față de iubire și ură trebuie, așadar, să fie egală ca importanță. Atingem spiritualitate între amândouă și, prin urmare, cei care doresc să atingă spiritualitatea trebuie să poziționeze în fața lor în mod egal iubirea și ura, sau conexiunea și respingerea.

4) Egoul uman, care este o dorință de a se bucura în detrimentul altora, este cauza sentimentului de ură și respingere față de ceilalți; este o calitate „anti-spirituală”. Dezvoltarea iubirii spirituale necesită, așadar, să simțiți că ura și respingerea iluminează în respingerea spiritualităţii de către ego-ul nostru, apoi să luăm o decizie de restricționare a ego-ului și apoi mai presus de ego, să dezvoltăm o atitudine de iubire și conexiune cu ceilalți. Mai mult, o astfel de atitudine trebuie să fie constantă, unde să simțim iubire și ură simultan și să alegem iubirea mai presus de ură. Este diferit de lumea noastră fizică, în care iubim și urâm în momente diferite. Păstrarea împreună a acestor calități ne câștigă acces la simțirea eternității.

5) Dezvoltarea și descoperirea iubirii spirituale deasupra urii și respingerii sale opuse este „arta” spiritualității. În limbajul Cabalei, se exprimă după cum urmează: că un Partzuf spiritual (o entitate sau identitate spirituală) își ia Aviut (dorința egoistă grosieră), care este o senzație de ură și o lipsă completă de conexiune cu ceilalți, și printr-un Tzimtzum (restricție) a dorinței egoiste, Partzuf-ul se ridică deasupra Aviut-ului pentru a se conecta – valorile ridicate ale conexiunii mult mai mari ca importanță decât înclinația egoistă naturală – și în măsura opusului dintre calitățile iubirii / conexiunii și urii / respingerii este descoperit noul Partzuf, mai înalt, mai spiritual și mai dăruitor: atât prin Aviut (dorința egoistă grosieră) dedesubt, cât și prin Zakut (puritate) deasupra.

Bazat pe Lecția zilnică de Cabala din 27 ianuarie 2021. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: