„Care sunt câteva modalități neobișnuite de a aprinde lumânările menorah de Hanukkah?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „Care sunt câteva modalități neobișnuite de a aprinde lumânările menorah de Hanukkah?

Astăzi, modul cel mai neobișnuit de a aprinde lumânările Hanukkah ar putea fi foarte bine modul original în care aceste lumânări au fost aprinse.

O lumânare conține ulei și fitil. Fitilul ne permite să aprindem și să ardem uleiul, care ridică fitilul. Uleiul și fitilul se vor aprinde numai când uleiul se infiltrează în fitil, care apoi aprinde lumânarea.

Această descriere a aprinderii unei lumânări Hanukkah nu este neobișnuită în sine. Cu toate acestea, dacă ne uităm la ceea ce reprezintă acest proces, atunci ar părea neobișnuit pentru oricine care a fost crescut gândind că aprinderea unei lumânări începe și se termină doar cu o acțiune externă.

Mai degrabă, procesul este unul intern.

Fitilul reprezintă respingerea luminii, adică respingerea primirii plăcerii în folosul propriu.

Uleiul reprezintă combustibilul pe care îl avem pentru a respinge plăcerea orientată spre sine. Cu toate acestea, uleiul nu poate arde singur. Prin urmare, trebuie să înțelegem că ne schimbăm dorința tot mai mare de a ne bucura în propriul beneficiu lucrând pentru a o inversa în forma sa opusă: o dorință de a iubi și de a dărui. Despre această schimbare este scris: „Îngerul rău devine cel bun” și „Îngerul morții devine îngerul vieții”.

Macabeii au găsit un ulcior de ulei pentru că încercaseră să se conecteze pozitiv între ei pentru a atinge calitatea iubirii și a dăruirii. Ei puteau aprinde acel ulei pentru că aveau o mare rezistență față de cei care se plecau în fața idolilor greci și care construiau temple grecești în Ierusalim. Grecii reprezintă voința de a ne controla dorințele, adică să argumentăm în primul rând că beneficiem personal de un anumit efort.

Războiul Macabeilor este un război pe care îl purtăm în interior. Când depășim împotrivirea noastră față de iubire, dăruim și ne conectăm pozitiv cu ceilalți, schimbăm ura care ne alimentează conflictul într-un fitil în ulei, pe care îl putem aprinde.

Prin urmare, ulciorul de ulei cu fitil reprezintă munca spirituală interioară a unei persoane de a se ridica deasupra dorințelor în beneficiul propriu și de a intra într-o nouă dorință de a iubi, dărui și conecta pozitiv cu ceilalți.

Când Macabeii au depășit împotrivirea rațiunii lor, care dictează că beneficiul de sine ar trebui întotdeauna să prioritizeze și au justificat beneficiul celorlalți, și s-au unificat, atunci au găsit ulciorul de ulei unde au putut introduce fitilul și l-au aprins. Cu alte cuvinte, ei și-au schimbat dorința pentru propriul beneficiu într-o dorință de iubire, dăruire și conexiune pozitivă, iar lumina superioară – calitatea iubirii și dăruirii – le-a luminat sufletele.

Acesta este miracolul de Hanukkah.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed