“Care sunt implicațiile primei porunci din Biblie „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa sclaviei. Nu vei avea alți zei înaintea mea”?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt implicațiile primei porunci din Biblie „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa sclaviei. Nu vei avea alți zei înaintea mea” ?

Aceasta este cea mai fundamentală poruncă. Înseamnă că există o singură forță în lume care este deasupra și dincolo de orice. Această forță ne dezvoltă trecându-ne prin nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii, până la nivelul numit „vorbitor” sau „uman”, care în ebraică este „Adam”.

Adam(„uman”), care provine de la „Adameh le Elyon” („similar cu cel mai înalt”), este cel care înțelege și simte legătura cu forța atotcuprinzătoare a naturii, Creatorul.

În ciuda progresului umanității în știință, tehnologie și artă, marea majoritate a umanității există la nivel animal. Nivelul animal, adică starea noastră animală definește considerația noastră principală de a beneficia pentru sine decât de a aduce beneficii celorlalți și naturii. Cu alte cuvinte, este atunci când suntem îmbrăcaţi în natura noastră egoistă înnăscută.

Putem ieși din natura noastră egoistă, adică „din țara Egiptului, din casa sclaviei” și ne putem ridica la nivelul uman, unde acceptăm influența forței superioare în realitate, Creatorul sau așa cum este scris în poruncă: „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău”.

Bazat pe discuția “Spiritual States: The Ten Commandments” 26.12.2019. Scris/editat de studenții lui Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: