“Care sunt modalitățile potrivite de rezolvare a șomajului în masă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt modalitățile potrivite de rezolvare a șomajului în masă?

Soluția pentru șomajul în masă constă în furnizarea de venituri de bază tuturor oamenilor, cu condiția ca acesta să fie primit pentru o anumită contribuție pe care fiecare persoană o aduce societății.

Cu alte cuvinte, venitul de bază, adică primirea unei alocații regulate, nu poate funcționa singur. Dimpotrivă, dacă venitul de bază ar fi implementat în societate fără a fi nevoie de a stimula oamenii să contribuie la societate, atunci societatea ar stagna. Pentru că factorii de concurență și responsabilitate socială care ne determină să reușim, să progresăm și să performăm în tot felul de moduri ar fi eliminați din viața noastră și ne-am trezi vegetând din ce în ce mai mult.

Prin urmare, într-un sistem care furnizează venituri de bază, trebuie să fim preocupați de faptul că elementele de concurență și responsabilitate socială găsesc o formă nouă și pozitivă.

Acest lucru este realizabil prin educarea valorilor prosociale.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor, vom vedea din ce în ce mai mult că trebuie să realizăm într-un  mod pozitiv interdependența și interconectarea noastră crescândă. Dacă nu reușim să ne actualizăm atitudinile unii cu alții, cu cât ne conectăm mai mult într-o manieră externă, cu atât ne putem aștepta la tot felul de stresuri, presiuni și tensiuni care să ne afecteze negativ. Prin urmare, societatea va trebui să fie infuzată cu un nou tip de educație care predă și promovează cum să ne conectăm pozitiv în noua noastră eră interdependentă și interconectată.

Șomajul în masă ne oferă o oportunitate de a aduna aceste piese împreună. Cu cât vom vedea mai mult automatizarea și preluarea locurilor de muncă, pe care în mod tradițional oamenii trebuiau să le ocupe, cu atât mai mult va trebui să oferim soluții pentru astfel de oameni. Venitul de bază, cuplat cu educația, care îmbogățește conexiunea, care încurajează contribuția pozitivă la societate, este o soluție care urmărește să asigure creșterea fericirii, încrederii și motivației oamenilor, întrucât va avea ca scop orientarea societății către o conexiune tot mai pozitivă.

Astfel, în loc să fim motivați să reușim pe seama altora, așa cum o facem în prezent în vremurile noastre, succesul nostru ar deveni redefinit ca măsura în care putem contribui la societate și să ne conectăm pozitiv deasupra diferențelor și diviziunii.

Bazat pe „Venitul de bază universal: argumente pro și contra” de Cabalist dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman. Fotografie de Fabio Bracht pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed