“Care sunt unele caracteristici interesante ale poporului evreu?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt unele caracteristici interesante ale poporului evreu?

Israelul are cea mai mare rată din lume de donații de rinichi către străini, ceea ce servește drept exemplu de paradox: pe de o parte găsim astfel de manifestări de sensibilitate și sprijin în Israel și pe de altă parte, vedem un loc în care ego-urile oamenilor adesea se ciocnesc. Cum coexistă aceste două extreme?

Este într-adevăr caracteristic evreilor, care se şi ridică la cer, dar și cad în adâncurile prăpastiei. Natura noastră este în așa fel încât nu putem fi doar într-o extremă, dar din moment ce ne-am constituit inițial ca un popor care a atins o stare de unitate mai presus de tendinţelele noastre de diviziune, atunci devine caracteristic pentru noi să avem două opuse în noi înșine.

Acum trebuie să facem toate eforturile posibile pentru a ne înălța din adâncurile prăpastiei, adică din scufundarea în egoismul nostru – dorința noastră de a ne bucura unul în detrimentul celuilalt – pentru a ne corecta egoismul și în schimb, să ne folosim dorințele pentru a aduce beneficii altora.

Avem capacitatea de a inversa tot ceea ce pare negativ în pozitiv, adică în beneficiul celorlalți, cu ajutorul intenției. Intenția este gândul a ceea ce dorim să obținem dintr-o anumită acțiune, iar o intenție bună este aceea în care ne propunem să aducem beneficii altora prin acțiunile noastre. De asemenea, fiecare persoană are capacitatea de a-și conduce fiecare acțiune cu o bună intenție în beneficiul celorlalți. Prin urmare, merită să ne exercităm această abilitate – să ne angajăm în construirea unor medii care să nutrească crearea unei bune intenții – pentru a ajunge la o stare de existență mai armonioasă, pașnică și mai fericită.

Bazat pe videoclipul „Cum pot exista două extreme în același loc” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: