“Carnea de cultură – un pas sensibil pentru civilizație” (Times of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Carne de cultură – un pas sensibil pentru civilizație

Un articol de ziar care mi-a fost trimis săptămâna trecută declara: „U.S. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat primul său produs din carne cultivată în laborator ca fiind sigur pentru consumul uman… Produsul este un pui „fără sacrificare” , crescut din celule cultivate, care ar putea fi lansate publicului în câteva luni.” Dacă această dezvoltare este comercializată cu succes și dacă sunt menținute condițiile adecvate pentru producerea cărnii sigure și sănătoase și există un mare „dacă” în jurul acestei ultime condiții, atunci sunt pentru asta.

Astăzi, majoritatea oamenilor trăiesc în orașe. Rareori văd legătura dintre alimentele pe care le cumpără din supermarket și de unde provine. Dacă legumele pe care le mănâncă sunt cultivate fără pământ sau dacă carnea pe care o cumpără provine mai degrabă de la o fabrică decât de la un animal care a fost sacrificat pentru a o produce, nu cred că le pasă. De fapt, mulți oameni ar fi bucuroși să audă că produsul din carne de pui pe care l-au cumpărat nu provine de la un pui adevărat și că nicio pasăre nu a fost sacrificată pentru a le pregăti cina.

În plus, având în vedere costul creșterii vitelor și păsărilor de curte, carnea și puiul cultivate în laborator vor fi probabil mai ieftine de făcut și mai ieftin de cumpărat. Pentru mulți oameni, mâncarea sănătoasă este un lux, așa că poate că acest lucru o va face puțin mai accesibilă.

De asemenea, există un beneficiu clar pentru mediu în producerea cărnii de cultură, cultivată în laborator, în comparație cu carnea care provine de la animale. Animalele au nevoie de zone de pășunat, care nu numai că epuizează vegetația, ci și distrug habitatul natural al faunei sălbatice.

Într-un viitor mai îndepărtat, cred că alimentele cultivate în mod natural vor dispărea cu totul. S-ar putea ca oamenii să cumpere cutii care conțin alimente care nu pot fi recunoscute ca nimic din ceea ce știm astăzi, care nu vor fi nici legume, nici carne, ci cu totul altceva. Nu am nicio problemă cu ele, mai ales că eu însumi nu sunt un mare fan al cărnii. Nu sunt vegetarian, dar nici nu sunt fascinat de carne. Atât timp cât omenirea produce alimente adecvate, nu am nicio problemă să fie produse într-un laborator sau într-o fabrică și nu cred că ar trebui să ne gândim la asta.

Cred că ar trebui să ne gândim la atitudinea noastră față de lucrurile din jurul nostru. Trebuie să învățăm să tratăm totul cu decență și bunătate și să înțelegem că suntem dependenți unul de celălalt la toate nivelurile, de la mineral, la plantă, la animal și la nivel uman. Dacă înțelegem cât de vitali suntem cu toții pentru perfecțiunea planetei noastre, cum ne completăm reciproc și cum bunăstarea noastră depinde de bunăstarea tuturor locuitorilor Pământului, ne vom comporta corect și va exista o mulțime de mâncare pentru toată lumea.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed