„Cât de importantă pentru dezvoltare este figura paternă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Cât de importantă pentru dezvoltare este figura paternă?”

În cuvintele lui Sigmund Freud, „Nu aș putea indica nicio nevoie din copilărie la fel de puternică ca cea pentru protecția unui tată”.

Importanța figurii paterne este încorporată în natură și în biologia noastră. Un copil care crește cu o prezență paternă distorsionată, fie că suferă abuzuri sau neglijență din partea tatălui, duce la anumite distorsiuni care devin parte din el pentru tot restul vieții. În mod contrar, un copil care crește cu o figură paternă pozitivă absoarbe în consecință o influență pozitivă. În vremurile noastre, întrucât ego-ul uman a atins proporții exagerate, în scopul de a fi o figură paternă pozitivă pentru un copil, bărbații trebuie să treacă printr-un proces educațional care să le ofere capacitatea de a se ridica deasupra pornirii lor egoiste și de a exercita în mod constant o atitudine altruistă față de alte persoane, inclusiv față de familia lor

Dacă vorbim în termeni mai largi, atunci putem spune că lipsa sentimentelor umanității față de „Tatăl”, adică față de Creator, forța superioară, este cauza tuturor problemelor cu care ne confruntăm în viața noastră. Dacă am simți atitudinea grijulie a „Tatălui” nostru—Creatorul, forța superioară—care ne naște și are grijă de noi în fiecare clipă, atunci am fi martorii unei lumi complet diferite, pozitive, armonioase și pașnice. Cu toate acestea, este imposibil să simțim o astfel de prezență cu proprietățile noastre înnăscute, pentru că atunci nu am deține liberul arbitru. Am simți iubirea deplină a Creatorului, dar am fi, de asemenea, subordonați de aceasta. Prin urmare, nu avem astfel de sentimente, iar acest lucru este pentru a putea acționa liber, adică pentru a dezvolta între noi în societate o atitudine similară cu cea a forței superioare față de noi. Până când nu vom face acest lucru, ne vom regăsi în continuare într-o lume plină de probleme și crize din ce în ce mai mari.

Bazat pe videoclipul „Importanța unei figuri paterne” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: