Cat de mare este creatia ta

Creatorul doreste ca palatul sau sa fie plin de musafiri egali Lui. Asta inseamna ca trebuie sa isi insuseasca o dorinta enorma, care are doua parti : binele si raul, natura Creatorului si natura opusa Lui.

Daca fiintele create in dorintele lor urca la gradul Lui solemn, in timp ce natural or egoista, care isi doreste propriul beneficiu si complet opusa Creatorului, atunci ei se detaseaza de El si iau pozitia opusa Lui, asa cum era.

Mai tarziu ei se corecteaza singuri imbracandu-si egoul, dorinta de a primi placere, intr-o forma externa « confectionata » intentia de a darui. Este Creatorul, Lumina care Reformeaza, care ii ajuta sa isi faca corectia. In acest timp, ei primesc forta Creatorului. Ca rezultat, fiinta creata contine doua forte: forta lor interna, dorinta de a primi placere care este enorma si egala cu Creatorul, si forta de peste ea, forta de a darui, la fel de mare si egala cu a Creatorului.

In acest fel creatura devine fiinta. Este opusa Creatorului si dependenta de El prin natura, in timp ce pe de alta parte este total egala si similara Lui.

Comparand si facand distinctia dintre cele doua sisteme paralele, egoismul intern si daruirea exterioara, persoana invata si intelege creatia de la inceput la sfarsit. De fapt, nu exista nimic altceva in afara acestor forte care actioneaza in toata creatia.

Si atunci, posedand cele doua forte, proprietatea de receptie si daruire, la fel ca stiind cum sa le folosim, avand aceasta intelepciune, fiinta creata devine asemanatoare cu Creatorul in timp ce cu toate acestea , ramane o creatie.

Cand intreg acest program incepe sa fie actualizat in practica si toate aceste forte incep sa participe la ea, depasesc toata creatia, si nici o forta nu i se poate impotrivi sau sa ii reziste. Intr-adevar, fiecare forta are rolul sau si fiecare contribuie la perfectiune.

De aceea, ingerii pareau surprinsi de ce Creatorul a creat un astfel de om rau si egoist si au intrebat : « De ce ai nevoie de aceasta problema ? » Dar apoi au vazut cum toate aceste forte s-au adaugat una alteia pana au ajuns un sistem intreg, perfect, care nu poate fi obtinut altfel. Vazand asta, au fost de acord si au spus : « Cat de mare este Numele Tau pe tot pamantul », insemnnd in toata aceasta dorinta (pamant in ebraica Aretz, inseamna dorinta, Ratzon) creata de Creator.
Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 2/27/2011, “Introducere la Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: