„Cât timp va fi până când vom avea un vaccin contra coronavirusului?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Cât timp va mai fi până când vom avea un vaccin contra coronavirusului?”

 În primul rând, dacă am putea privi intențiile din spatele cursei globale pentru un vaccin contra coronavirusului, atunci ce am vedea?

Am vedea o preocupare sinceră a experților și a liderilor mondiali pentru îmbunătățirea sănătății umanității?

Sau am vedea ca o cursă în care se urmăreşte cine va fi prima naţiune care naște o sursă majoră de noi venituri pentru economia țării sale, precum și cine are o capacitate mai mare de a primi statutul și mândria strălucitoare a țării lor ca fiind mai inteligent și mai apt decât ceidin alte țări pentru câștigarea acestei curse ?

Întrucât natura umană este egoistă, prioritizând beneficiul de sine asupra beneficiilor celorlalți, atunci nu ar trebui să surprindă faptul că aceste din urmă înclinații sunt factorii motori primari ai căutării unui vaccin coronavirus.

Această rasă devine astfel o reflectare a acelorași relații egoiste umane suprapuse care stau în spatele bolii în primul rând. Așadar, chiar dacă dezvoltăm un vaccin, ne putem aștepta ca acesta să nu ne asigure un remediu de durată. Dimpotrivă, fără corectarea înclinațiilor noastre egoiste, nu ne putem aștepta decât ca problemele noastre să se înrăutățească.

Ce înseamnă că relațiile noastre egoiste se află în spatele acestei boli?

Când putem vedea pandemia coronavirusului ca parte a unui proces care se desfășoară în natură care ne ghidează eventuala ieșire din natura noastră egoistă – și intrarea într-o nouă realitate conectată pozitiv, echilibrată cu natura – atunci putem vedea cum coronavirusul a apărut în primul rând ca o lovitură. spre chiar egoul pe care natura ne presează să ieșim.

Prin urmare, indiferent de vaccinurile sofisticate cu care vom veni, dacă nu vom folosi această pandemie pentru a ne crește conștientizarea procesului în care ne aflăm și a ceea ce natura dorește în cele din urmă de la noi, atunci va trebui, în mod inevitabil, să experimentăm mai dur loviturile pentru a ne trezi la bunătatea existentă în afara egoului nostru divizor.

Principala descoperire pe care trebuie să o facem cu această pandemie nu este în afara noastră, sub forma unui vaccin, ci în interiorul nostru, sub forma unor atitudini modernizate unul față de celălalt: de la egoism, indiferent și chiar urât, la altruism, îngrijitor și iubitor.

Mai mult, coronavirusul ne-a pus în fața ochilor noștri exact cât de conectați suntem, arătând cum o particulă minusculă care a ieșit la suprafață într-o mică provincie chineză a devenit problema comună a umanității, plasând oamenii în întreaga lume în condiții similare restrictive.

Cu alte cuvinte, prin coronavirus, natura ne arată cât de conectați și interdependenți suntem, în același timp, acest lucru ar trebui să lumineze cât de mult suntem deconectați și împărțiți în atitudinile noastre egoiste unul față de celălalt.

Tendința opusă paralelă de a deveni din ce în ce mai interdependenți, în timp ce, de asemenea, de a deveni din ce în ce mai egoist este o rețetă pentru dezastru.

Prin urmare, cu cât implementăm mai devreme o schimbare în atitudinile noastre unul față de celălalt, pentru a ne alinia la conectivitatea care ne înconjoară, atunci cu atât mai devreme vom dezvolta imunitatea la coronavirus și la alte boli și mai puternice, fără a fi nevoie să lipim acele la venele noastre ;

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: