“Câteva adevăruri urâte ale vieții” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Câteva adevăruri urâte ale vieții

În timp ce noi simțim din naștere că vrem să schimbăm lumea și să schimbăm alți oameni pentru a îmbunătăți lumea, adevărul urât este că singurul care are nevoie să se schimbe sunt eu însumi.

Dorința noastră de a schimba lumea și de a-i schimba pe alții izvorăște din percepția noastră intuitivă egoistă a realității, acolo unde vrem să beneficiem pe seama altora.

Prin a vrea să schimb oamenii și lucrurile din jurul meu, eu în mod esențial cer “Dă-mi ceva diferit de ce am acum!”

Cu toate acestea, schimbarea adevărată este atunci când nu cer nimic de la ceilalți și de la lume, eu cer să dau altora din cea am.

Asta este urât pentru natura noastră umană foarte egoistă, de care nu putem să scăpăm și care vrea să schimbe tot ce poate în lume, astfel încât să culeagă beneficiul maxim cu efort minim.

Fiecare din noi se simte  a fi unica creație, o creație excepțională din existență. Natura noastră egoistă ne dă tuturor un sentiment de unicitate, o experiență exclusivă când simt că doar eu exist, iar toată lumea și orice altceva este secundar în importanță pentru mine.

În conformitate cu asta noi simțim că dacă cineva ar trebui să se schimbe, ar trebui să fie ceilalți, nu eu.

Cu toate acestea, singura cale ca lumea din jurul nostru să se schimbe este dacă fiecare din noi se schimbă pe sine.

Este minunat dacă vreau să schimb lumea. Eu trebuie doar să mă schimb pe mine astfel încât schimbările din mine să influențeze lumea.

Acest fel de schimbare este realizabilă. Eu mă pot schimba pe mine însumi în fiecare moment și făcând astfel, lumea se va schimba.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: