“Către următoarea durere!” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCătre următoarea durere!

Grozav! Există un vaccin pentru Covid-19! Este timpul să mergem mai departe – la atingerea următoarei dureri …

Deși pare într-adevăr că aproape am terminat cu Covid-19, este clar că nu am făcut nimic pentru a merita să trecem peste asta. Și ceea ce nu am făcut în 2020, vom continua în 2021. Cu provocările suplimentare pe care urmează să ni le prezinte următoarea etapă a dezvoltării noastre, nu există nicio îndoială că anul viitor va fi mai greu decât anul acesta.

Ne-am schimbat în ultimul an; avem nevoie de un nou tip de satisfacție, mai profund și mai semnificativ, care să se refere la relații și nu la bunuri materiale și la expunere.

Ce nu am făcut? Nu am aflat că suntem interdependenți; nu l-am înțeles profund și nu i-am interiorizat mesajul: că trebuie să avem grijă unul de celălalt la fel de mult, dacă nu chiar mai mult decât avem grijă de noi înșine, altfel ne îmbolnăvim reciproc. De asemenea, nu am aflat că piața muncii s-a schimbat pentru totdeauna și nu am pregătit una nouă, potrivită pentru noua eră. Nu am înțeles că cea mai importantă lucrare de astăzi este de a construi solidaritatea și responsabilitatea reciprocă. Tot ce am făcut este să ne învinovățim unii pe alții de fiecare greșeală pe care putem să o detectăm, în timp ce ne considerăm nevinovați. În ultimul an, nu am reușit să ne dăm seama că a da vina pe cineva pentru că susține alte puncte de vedere nu este doar greșit; este auto-vătămător, deoarece dacă îl distrugi pe celălalt, te vei distruge și pe tine. Nu ne-am dat seama că nu putem avea dreptate, dacă credem că altcineva greșește pentru că are alte păreri. Nu am gândi ceea ce gândim, decât dacă acei alți oameni s-ar gândi la ce gândesc. Acesta este adevărul și nu ne-am apropiat în acest an de recunoașterea lui.

Piața locurilor de muncă pe care ar fi trebuit să o construim, ca să ne întoarcem la eșecurile din anul trecut, ar fi trebuit să fie una în care oamenii lucreazăla ceea ce este necesar, în timp ce restul oamenilor ar fi ocupați cu cultivarea solidarității, deoarece, așa cum am spus, cea mai importantă muncă ce o putem face astăzi, este să ne conectăm unii cu alții. În ceea ce privește veniturile, oricine se angajează în aceste ocupații pro-sociale ar primi un venit care ar fi suficient pentru un trai decent. Ar înlocui programele existente de beneficii, iar primirea acestui venit ar fi condiționată de participarea la aceste eforturi de consolidare a solidarității în comunitate, țară și lume.

Deși sună ca o comandă înaltă, și nu ceva ce putem realiza într-un singur an, nici măcar nu am făcut primul pas, și aici am eșuat.

Acum că există un vaccin, oamenii vor dori să se întoarcă la modul de viață din 2019. S-ar putea ca acesta să înflorească o vreme, dar în curând va scădea. Ne-am schimbat în ultimul an; avem nevoie de un nou tip de satisfacție, mai profund și mai semnificativ, care să se refere la relații și nu la bunuri materiale și la expunere. Angajatorii vor căuta angajați, dar vor fi mult mai greu de găsit și, ne place sau nu, va trebui să mergem în direcția pe care ne-a arătat-o ​​Covid-19: conexiunea în inimă, mai degrabă decât în ​​corpuri.

Și ca și înainte, cu cât ne oprim mai mult în 2021, cu atât va fi mai dureroasă următoarea lovitură, care cu siguranță va veni.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed