Cauza şi soluţia pentru sărăcia Israelului, conform Cabala (Times of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Cauza şi soluţia pentru sărăcia Israelului, conform Cabala

Aproape o treime dintre copiii Israelului și aproape o cincime din israelienii în vârstă trăiesc în sărăcie, potrivit unui recent raport al sărăciei, realizat de Institutul Naţional de Asigurări din Israel. Atunci când cetățenii țării nu fac niciun efort în a se strădui către o simțire caldă, asemănătoare familiei, ei lasă să se dezvolte o atmosferă de tensiune înaltă, care îi șochează pe cetățeni, de la o zi la următoarea. Astfel de relații dau naștere unei țări cu bogăție mare și sărăcie acumulată..

Cauza sărăciei: nu ne simţim reciproc, ca membri ai unei singure familii

Statul „țară bogată, cetățeni săraci” al Israelului este mai mult decât o situație economică și, astfel, nu poate fi rezolvat doar la nivel economic. Are nevoie de implementarea de programe care îmbogățesc conexiunile, prin intermediul sistemelor sale de educație și mass-media, care să explice în mod regulat modul în care toți cetățenii israelieni sunt membri ai unei singure familii și care are ca scop să transmită simţirea asemănătoare unei familii, între fiecare.

Poate suna ca o idee socialistă, dar nu este. Am văzut astfel de exemple în istorie și toate au eșuat. Motivul a fost pentru că nu au luat în considerare legile naturii.

Legile naturii sunt legi integrante, de interconectare și interdependență. Ele ne îndrumă către o conexiune din ce în ce mai mare, iar în timpurile noastre, conexiunile pe care trebuie să le formăm sunt la nivelul atitudinilor noastre unul față de celălalt: să dezvoltăm un sentiment față de străini ca și cum ar fi membri ai propriei noastre familii. Echilibrând astfel atitudinile noastre, unul cu celălalt, ne garantăm un viitor armonios.

2 pași pentru a rezolva sărăcia: sa nu fim de acord cu Diviziunea și sa promovăm Conexiunea

Primul pas către o schimbare de atitudine a unuia față de celălalt este să nu fim de acord cu separarea noastră actuală. Diviziunea socială este principala cauză a sărăciei, iar dezacordul nostru cu această situație face loc unei noi dorințe să apară – dorința de a ne schimba relațiile, astfel încât să ne simțim conectați, ca membri ai unei singure familii.

Activând și încurajând dorința pentru conexiunea de tip familial pentru a se răspândi în societate, prin mijloace educaționale și promoţionale, vom începe apoi să vedem ștergerea îndepărtării noastre emoționale și, de asemenea, a simptomelor sale de sărăcie.

Explicația Cabalistică pentru existenţa unui decalaj în creștere, între bogați și săraci
Conform Înțelepciunii Cabala, starea de dezechilibru între bogați și săraci are loc datorită unui dezechilibru între Ohr Hochma (lumina înțelepciunii) și Ohr Hassadim (lumina milosteniei), adică atunci când există mult Ohr Hochma și numai un pic de Ohr Hassadim.

Ce sunt aceste două lumini, în raport cu situația actuală? Ohr Hochma semnifică abundența și bogăția spirituală, în timp ce Ohr Hassadim exprimă dorința de a dărui acea abundență și bogăție. Ohr Hassadim este o condiţie care împiedică dorința de a primi tot mai mult, în beneficiul personal, pentru a dezechilibra sistemele noastre. Cu alte cuvinte, Ohr Hassadim poate fi gândit ca un dispozitiv de reglare care încălzește inima și care altfel, fără o astfel de condiţionare, devine mereu mai rece în învelişul egoismului. Prin urmare, atunci când aplicăm Ohr Hassadim asupra dorinței noastre instinctive de a devora totul, pentru propriul beneficiu, construim un simţ nou, un instrument care ne oferă capacitatea de a primi Ohr Hochma într-o manieră echilibrată. În acest fel, putem avea o țară în care toți cetățenii săi să experimenteze abundența și bogăția spirituală. Fără o astfel de reglementare, ne îndreptăm continuu într-o direcție egoistă și suntem martorii situației „țară bogată, cetățeni săraci”, în care ne aflăm astăzi.

Mai mult decât atât, fără reglementarea Ohr Hassadim, care urmărește să ofere abundență altora în societate, atunci nu numai cetățenii săraci se simt în lipsă, ci și cei bogați simt o lipsă constantă. Mai multă bogăție nu este niciodată percepută ca fiind suficientă și astfel ei caută continuu cum să se împlinească din ce în ce mai mult. Aşa se simte presiunea Ohr Hochma. Atunci când ne propunem să primim doar pentru propriul beneficiu, atunci plăcerile pe care le primim ne aduc un spațiu gol în interiorul nostru, ca o gaură neagră care stinge orice plăcere pe care o absorbim, îndreptată către sine.

Prin urmare, dacă avem sau nu, puțin sau mult, depinde de atitudinile noastre unul față de celălalt.

Abundența împlineşte pe toată lumea, când societatea devine ca o singură familie

Noi putem stabili relațiile dintre noi pentru a crea o abundență care să umple spațiul dintre noi. Când ne deschidem către ceilalți, devenim conductori ai acestei abundenţe, ca nodurile dintr-o reţea care transmite semnale unul altuia, pentru ca apoi viața noastră devine bogată și diversă.

Prin urmare, cu cât ideea nevoii noastre de a ne conecta ca o singură familie, deasupra diviziunii noastre înnăscute, se răspândește în societate, atât bogată, cât și săracă, atunci cu atât mai mult vom constata că există destul pentru toată lumea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: