“Cauza și soluția pentru scutirile crescânde din Israel de la serviciul militar” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “ Cauza și soluția pentru scutirile crescânde din Israel de la serviciul militar

Date noi arată că unul din trei israelieni chemați pentru serviciul militar obligatoriu primește o scutire și că majoritatea sunt sub clauza de sănătate mintală. Clopotele de alarmă s-au stins, deoarece această statistică aproape că s-a dublat în ultimii patru ani, cea mai probabilă explicație fiind că tineretul sănătos face tot ceea ce poate pentru a se înregistra ca fiind incapabili din punct de vedere mental să servească în armată.

Acest fenomen nu este nou, dar indică o tendință descendentă generală a recrutării IDF. De exemplu, când m-am înscris în forța aeriană israeliană în urmă cu 40 de ani, atmosfera generală era aceea că: „În curând se va termina tot acest calvar și imediat după ce termin, voi pleca spre oriunde ar fi, indiferent dacă este America, India sau Australia. Principalul lucru este să fie departe.” Această atitudine a oferit soldaților de atunci un anumit tip de combustibil, până la data eliberării lor.

Evident, motivația de a servi țara, astăzi, este mult mai mică. Cu atât mai mult cu cât discursul derogatoriu al disprețului și al criticii statului Israel este o realitate zilnică atât în interiorul, cât și în afara țării. Într-un astfel de climat, cine are puterea psihologică și determinată să urmeze o pregătire dură și să lupte cu devotament pentru Israel? Această atmosferă generală disipată îi determină pe cetățenii Israelului să creadă că părăsirea țării este o opțiune mult mai de dorit decât serviciul național.

Eu totuși, nu aș evita în niciun fel un astfel de serviciu. Nu numai că m-am alăturat Forței Aeriene când m-am mutat în Israel, dar mi-am crescut fiicele pentru a-și dedica doi ani întregi serviciului țării lor. Armata este ca o țară din interiorul țării, unde cetățenii cu diferite căi de viață se reunesc și trec printr-o experiență care îi unifică, dându-le un sentiment de identitate comună, într-un climat înconjurător care se dedică pentru acea unificare. Să trăiești o astfel de experiență ieșită din comun, pentru a proteja un cămin obișnuit, este ceva ce nu poate fi simțit în niciun alt cadru.

Mă doare că am dezvoltat o astfel de nesocotire a pământului strămoșilor noștri. Totuși, îmi este clar și faptul că spiritul interior al Israelului, ideea iubirii frățești, nu poate fi eliminată. Țara lui Israel va fi întotdeauna spiritul viu, care vitalizează poporul evreu.

Valorile care unifică poporul Israel ar trebui să fie insuflate generațiilor viitoare, deoarece dacă vom continua activitatea ca de obicei, lăsând disprețul față de țară să ne umple inima, viaţa va deveni grea nu numai pentru noi, ci pentru omenire, în ansamblu. (În această privință, am expus pe larg, în multe alte locuri, despre rolul vital al poporului Israel.)

Astfel, trebuie să ne creștem tinerii pentru a recunoaște importanța poporului și statului nostru. Ca parte integrantă a creșterii noastre, ar trebui să aflăm despre esenţa rădăcinii noastre spirituale, motivul pentru care ne-a fost acordată Țara lui Israel și datoria noastră de a unifica și transmite acest spirit de unire, lumii. Printr-o astfel de înțelegere, am realiza apoi importanța protejării noastre și a pământului nostru, împotriva amenințărilor inamice. De asemenea, atunci când sentimentul de importanță în rolul nostru de popor unic și valoarea patriei noastre umple cetățenii israelieni și mai ales tinerii, atunci procentele de recrutare pentru a servi Israelul vor crește, în consecinţă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed