Cauzele depresiei

Întrebare:  Un cabalist poate fi pur si simplu deprimat, la fel ca orice altă persoană din lume?

Astăzi milioane de oameni sunt deprimați.

Răspuns: Da, dar milioane de oameni sunt deprimați pentru că le lipsește ceva: mâncare, cunoștințe, onoare, putere, etc. Vor sa obțină ceva și nu pot.

Depresia s-ar putea datora faptului că nu pot realiza ceea ce vreau, sau s-ar putea să apară pentru că nu am deloc dorințe.

La fel este și în spiritualitate: ori nu pot realiza ceea ce vreau, adică conexiunea cu Creatorul, revelația Creatorului, ori nu am nicio dorință pentru asta. Și aici este problema.

Cert este că un cabalist nu poate fi deprimat ca o persoană obișnuită. Există un alt motiv: el nu poate ajunge la Creator. Nu este același tip de depresie.

În principiu, atât depresia corporală, cât și cea spirituală provin de la Creator pentru ca omul să avanseze. Dar pentru cineva care este încă doar la nivel corporal și nu are legătură cu un grup, cu știința Cabalei, cu metodologia, este foarte dificil să facă față depresiei.

Pune stăpânire pe el și nu este clar când va trece, deoarece nu are instrumente pentru a o depăși. Și Cabala te învață cum să depășești aceste căderi și că sunt doar apeluri pentru ascensiune.

Din „Fundamentele Cabalei”, emisiune pe KabTV, 27/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: