Cazi, dar nu-ţi pierde aspiratia de a avansa

Principalul lucru este să urmărim mereu avansarea. Apoi eu cad și mă ridic, şi din nou cad și mă ridic, așa cum se spune: „De o mie de ori cei drepți vor cădea și vor învia”.

Acest lucru este adevărat. Nu se poate avansa fără erori, fără căderi, fără probleme. Prin ele o persoană învață. Este imposibil să realizezi ceva altfel, așa cum se spune: „Nu se poate îndeplini o Mitzva (poruncă) decât dacă o încălcăm mai întâi”.

O poruncă este o acțiune de dăruire. Este imposibil să obții dăruirea fără a descoperi mai întâi cât de opus ești față de ea. Treptat, vom începe să ne integrăm în acest sistem. Nu doar învățăm materialul; îl absorbim iar el ne construiește. Sistemele interne: creierul și inima, sentimentele și mintea, iau forma acelor gânduri pe care le absorbim din articole și ele ne construiesc sufletul.

Se pare că dorința spartă de a primi începe să-și conecteze atomii și moleculele în tot felul de forme noi. Toate părțile sale se conectează împreună, construind un sistem care funcționează nu conform legilor egoismului, ci conform legilor dăruirii. Aceasta înseamnă că începem să intrăm într-o lume nouă, opusă, un spațiu spiritual.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/2/20, “Sukkot

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: