Ce am făcut să merit asta?

Oamenii se întreabă adesea: „De ce mi se întâmplă astfel de necazuri?” O persoană poate fi concediată, lovită de o boală gravă sau poate experimenta moartea unei persoane dragi și începe să se întrebe: „Ce am făcut să merit asta?” Am auzit-o de o mie de ori de la oamenii care au venit să-mi ceară sfatul.

De fapt, este imposibil să știi de ce a avut loc un dezastru; nu ar trebui să săpăm în trecut căutând un motiv, de parcă există o legătură între acțiunile noastre și recompensa sau pedeapsa. Dacă aș încerca să conectez trecutul și viitorul, construind un lanț cauzal, aceasta ar fi o foarte simplistă abordare materialistă. Este modul în care vorbim cu copiii mici, care nu sunt capabili să înțeleagă mai mult decât atât. Însă, pe măsură ce un copil crește (la 12-13 ani), el trebuie să dezvolte un mod diferit de a gândi.

Nu știu de ce mi se întâmplă anumite lucruri – depinde de rădăcina sufletului meu. Fiecare stare este ceva complet nou, în fiecare moment. Orice s-a întâmplat în trecut nu are nicio influență asupra viitorului, totul depinde de un sistem comun pentru întreaga umanitate, de sufletul comun. Totul vine la mine de acolo și sunt conectat cu un număr infinit de variabile care îmi afectează destinul.

Foarte probabil, părți ale sufletului, care sunt foarte îndepărtate de mine, determină ce mi se întâmplă în acest moment. În schimb, eu pot fi motivul a ceea ce li se întâmplă lor. La urma urmei, toți suntem conectați într-un singur suflet comun al lui Adam.

Evident, la un nivel corporal simplu, pot prezice consecințele acțiunilor mele fizice. Dar, brusc, se întâmplă ceva și pierd o conexiune directă. Se întâmplă pentru că nu putem lua în considerare toate variabilele din viața noastră. Ni se pare că toate motivele ar trebui să fie evidente, dar nu este cazul.

Întrebarea este: ce se poate face când apare o situație dificilă? Nu trebuie să ne uităm la trecut, ci să lucrăm cu starea care ni se dă acum. O persoană este reînnoită în fiecare moment, în fiecare zi. Nu există niciun moment care să fie ca altul. Acestea sunt legi spirituale. Poruncile vin la noi din lumea spirituală, fără nicio legătură cu ceea ce face cineva în această lume.

Aceasta spulberă întregul nostru sistem de credințe anterioare despre recompensă și pedeapsă și formează un nou sistem, în care suntem conectați cu motivele reale – guvernanța superioară care ne modelează întregile noastre vieți.

Dacă se întâmplă ceva, nu căutați motivul în trecut. Chiar dacă cred că l-am găsit, m-ar ajuta? Pe baza asta, doar voi face mai multe greșeli în viitor. Astfel, cel mai bine este să spun că fiecare moment vine de Sus, bazat pe rădăcina sufletului meu. De aceea, dacă vreau să-mi asigur o dezvoltare bună, decentă și rapidă, trebuie să influenţez rădăcina sufletului meu, astfel încât să vină de acolo doar direcții bune.

Trecutul s-a întâmplat și s-a scufundat în eternitate; nu ne mai preocupă asta. În starea mea actuală, trebuie să caut o conexiune mai mare, cu toată lumea. Dacă nu mă aflu într-un grup cabalistic, printre oameni care doresc să se conecteze într-un singur suflet comun, al lui Adam HaRishon, atunci nu am cum să-mi influențez viața. Pur și simplu voi executa doar comenzile care provin din guvernarea superioară, fără să știu de unde provin.

Iar dacă vreau să mă conectez la rădăcina mea spirituală, trebuie să fiu în mediul potrivit pentru a avea grijă de grup și de umanitate, atrăgându-i spre conexiune. Apoi, sistemul din care fac parte, care este sursa tuturor comenzilor, îmi va fi dezvăluit.

Dacă apare o tragedie, o persoană nu trebuie să se învinovățească sau să se devoreze pe sine. În schimb, ea trebuie să accepte starea așa cum este și din această stare să se conecteze și mai mult cu grupul. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fim printre oamenii care doresc să influențeze, să înțeleagă și să se ridice deasupra vieții lor. Este posibil!

Vedem că în această lume nu există recompensă sau pedeapsă pentru faptele trecute. Infractorii trăiesc vieți frumoase, în timp ce un simplu muncitor, câștigându-și pâinea prin transpirația frunții, suferă. Încercarea de a găsi echitatea înseamnă să-ți iroseşti eforturile într-o direcție greșită. Nu există nimic de învățat din această lume, pentru că este construită pe falsitate.

Știința Cabala explică singurul mod de a influenţa lumea: să găsești un grup de oameni cu gândire similară și să începi să te uneşti cu ei. Doar prin puterea conexiunii noastre putem influența forța superioară. Atunci aceasta va schimba realitatea, pentru noi toți.

Putem crea o astfel de revoluție, fără un singur soldat sau o împușcătură, fără nicio violență, numai pe baza forței superioare. Dacă ne unim într-un grup de zece, trezim forța superioară pentru a ne corecta pe noi și toată umanitatea.

Recompensa noastră este în unitatea noastră și în senzația celor zece dintre noi, ca o singură unitate. Pedeapsa noastră este în incapacitatea noastră de a realiza acest lucru. Apoi, orice mi se întâmplă, chiar și cel mai rău lucru imaginabil, voi spune că a venit de Sus și că este cel mai bun lucru posibil, deoarece mă împinge spre iubire și conexiune cu grupul meu de zece. Fiecare moment este o viață nouă, o nouă stare cu care trebuie să lucrez în interiorul grupului meu de zece. În acest caz, orice lucru trimis în calea mea va fi perceput ca fiind bun.

Îmi construiesc sufletul în interiorul grupului de zece. Zece prieteni care încearcă să se unească („prieten” – „Haver” din cuvântul „conexiune” – „Hibur”), construiesc un astfel de mecanism între ei numit „un suflet”. Iar în suflet, ei dezvăluie forța iubirii și dăruirii, unitatea care controlează întregul univers. De aceea, se numește forța superioară! Iar întregile noastre vieți, toate evenimentele, ne conduc spre realizarea acestui obiectiv.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 8/5/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: