“Ce au oamenii egoişti în spatele ego-ului lor? Ce fac dacă cineva le sparge ego-ul și pătrund în ei?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce au oamenii egoişti în spatele ego-ului lor? Ce fac dacă cineva le sparge ego-ul și pătrund în ei?

Toți oamenii sunt egoiști. Egoismul este parte integrantă a naturii umane. Adică natura umană este o dorință de a se bucura, iar ego-ul este intenția de a se bucura în detrimentul celorlalți și al naturii.

Dorința noastră de a ne bucura se împarte în dorințe individuale de hrană, sex și familie, în care dorința noastră funcționează pentru a ne păstra pe noi înșine și specia umană; și dorințe sociale de bani, onoare, control și cunoaștere, care sunt activate de dorințele noastre egoiste, unde vrem ceea ce au alții. Dorințele noastre sociale determină tot felul de evoluții individuale, sociale și naționale. Avem, de asemenea, un nucleu al unei dorințe spirituale, care pune la îndoială semnificația și scopul vieții și ne dă sentimentul că dorințele individuale și sociale nu ne mai pot împlini. Apariția fiecărui nivel succesiv de dorință depinde de amploarea dezvoltării noastre.

Este obișnuit să credem că ego-ul este cauza problemelor și crizelor noastre și că, fără ego, viața noastră ar fi mult mai pașnică. Cu toate acestea, există un motiv foarte bun pentru existența ego-ului.

Egoul este ceea ce ne separă de regnul animal. Este motorul care funcționează în spatele a tot ceea ce facem. În timp ce aduce într-adevăr mult rău, ego-ul ne-a făcut cele mai puternice și influente ființe din lume. Problema cu ego-ul este atunci când îl aplicăm incorect. Dimpotrivă, atunci când folosim ego-ul în mod pozitiv, corect și benefic, atunci viețile noastre devin armonioase, echilibrate și pașnice.

Ce înseamnă să folosești ego-ul pozitiv, corect și benefic?

Depinde mai întâi de descoperirea modului în care existăm într-o natură interconectată și interdependentă, care este un sistem unic din care facem parte. Când ne simțim ca existând într-un singur sistem, atunci ne simțim ca niște părți mici ale unui sistem mult mai mare. Simțind amploarea sistemului mai mare al naturii în afara noastră, am simți atunci nevoia să gândim și să acționăm în moduri care să aducă beneficii acest sistem. Apoi, în mod similar cu modul în care celulele și organele iau ceea ce au nevoie pentru a servi întregul organism din care fac parte, am începe în mod natural să ne bucurăm de viață prin calculul prin care dorim să aducem avantaj celorlalți oameni și naturii prin existența noastră aici.

Senzația noastră înnăscută de viață este de a da prioritate beneficiului nostru personal față de ceilalți. Prin urmare, avem nevoie de un nou tip de educație – educație integrală – care să ne ghideze înțelegerea și sentimentul de interconectare și interdependență a naturii. Aceasta este cheia creării unei lumi armonioase a unor indivizi fericiți și încrezători, o lume liberă de toate problemele cauzate de lăsarea ego-urilor noastre să exploateze, să abuzeze și să se manipuleze reciproc și natura.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed