Ce este circumcizia în sens spiritual

747.01Întrebare: Ce este circumcizia în sens spiritual?

Răspuns: Circumcizia înseamnă că dorințele unei persoane trebuie să fie strict diferențiate și apoi acele dorințe care nu pot fi corectate de dragul dăruirii sunt îndepărtate de orice utilizare.

Se spune: „Tăiați-vă marginea inimii”. Inima reprezintă dorința.

Întrebare: De ce oamenii născuți în pustiu nu au fost tăiați împrejur?

Răspuns: Pentru că toate dorințele cu care lucrau acolo erau naturale. Adică, toate cele patru trepte ale luminii au influențat punctul de dorință inițială, care a apărut în noi din nimic și l-au dezvoltat de-a lungul tuturor celor patru trepte ale gravitației, (greutatea) dorinței.

Întrebare: Deci, nu au existat dorințe care, după cum spuneți, trebuiau tăiate?

Răspuns: Au fost. Dar trebuiau izolate sub influența luminii superioare și tăiate și scoase din uz.

Întrebare: În timpul călătoriei în deșert, aceste dorințe tocmai au apărut și nu fuseseră încă corectate?

Răspuns: În general, circumcizia există încă de pe vremea lui Avraam. Deci, este imposibil să spunem ceva despre ceea ce s-a întâmplat cu oamenii în timpul sclaviei egiptene și a ieșirii din Egipt.

Dar pe măsură ce se apropiau de țara lui Israel, ei au devenit din ce în ce mai preocupați să folosească doar dorințele corectate. Fără aceasta, nu poți începe să faci nimic.

Trebuie să numeri șapte zile de la naștere și să fii circumcis într-a opta. Aceasta înseamnă că atunci când începe primirea în dorințele noastre egoiste (din a opta etapă), trebuie să le folosim în mod clar doar pentru dăruire.

Întrebare: Se pare că parcursul din deșert nu este un proces de corectare, nu?

Răspuns: Deșertul este o manifestare a dorințelor și un apel treptat la Creator, o abordare treptată a calității numite țara lui Israel.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 9/27/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed