Ce este egalitatea?

Întrebare: Ce este egalitatea? O persoană se naște, vine în această lume, iar tot ceea ce vede, totul, este absolut divizat și separat, începând cu ceea ce resimte interior și terminând cu ceea ce vede în exterior. Dar, în ciuda a tot, pentru oameni, există o dorință specială pentru egalitate. De unde vine ea?

Răspuns: Toate caracteristicile noastre, observațiile, situațiile și legile vin dintr-o singură stare, o stare de unitate, starea de analogic a unui sistem integral în care ne găsim.

Sistemul integral este construit pe principiul întregii noastre dependențe unii față de ceilalți. Asta înseamnă că suntem cu toții egali. Poate că pentru unul, anumiți parametrii sunt de mii de ori mai mari decât pentru altul, dar dacă sistemul este complet conectat atunci, pentru această mare persoană, măreția sa depinde cumva de o persoană foarte mică. De fapt, întregul sistem este integral și, dacă un soi de perturbare minimală se produce în interior, acesta eșuează în întregime! Acesta este principiul egalității!

Acest principiu nu se bazează pe cine ai fost și cine am fost de la început. El este bazat pe ceea ce trebuie să realizăm pentru a aduce sistemul la o stare integrală sub influența noastră. Cu alte cuvinte, natura a creat un sistem integral și ne-a creat pe noi complet în opoziție aceste stări.

Rolul nostru este de a realiza starea ideală, fără conexiunea în care cineva dintre noi este formidabil, mic, înțelept, stupid, slab sau puternic. Fiecare dintre noi trebuie să realizeze dependența reciprocă unii cu ceilalți. În acest caz unic, ne vom descoperi pe noi înșine pentru a fi complet egali.

Totul este derivat de la principiul unității sistemului în starea sa inițială și finală. Și noi, la mijloc, trebuie să-l aducem la idealul său planificat grație eforturilor noastre. De acolo, derivă toate legile cooperării mutuale în grup, într-un colectiv, într-o societate, în omenire.

Din kab.tv, ”Discuție privind metoda integrală”, 07.09.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: