“Ce este exact sufletul nostru și ce ne adaugă el?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este exact sufletul nostru și ce ne adaugă el?

Existăm la nivelul animal din cele patru niveluri ale dorinței de primire de a ne bucura: mineral, vegetal, animal și vorbitor/uman. În cadrul unei astfel de dorințe apare o dorință de a dărui sau, cu alte cuvinte, o dorință de a se bucura din calitatea de a dărui.

Această dorință este numită „punctul din inimă”. Indicativ pentru numele său, punctul din inimă este mic și nu are nicio zonă în care să se poată bucura din dăruire. Este înconjurat de „inimă”, ceea ce nu înseamnă inima de carne din corpurile noastre fizice, ci dorințele de primire, de a se bucura în toate manifestările sale fizice: pentru hrană, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere.

Dezvoltând punctul din inimă prin influența forțelor existente în natură, așa cum este descris de înțelepciunea Cabala, putem dezvolta dorința de a dărui mai presus de dorința noastră inerentă de primire de a ne bucura și, procedând astfel, să simțim plăcerea de a dărui.

Sufletul este calitatea de a dărui în și din sine.

Despre această calitate este scris că sufletul este „o parte a Creatorului de sus”. Cu alte cuvinte, sufletul este măsura în care seamănă cu Creatorul, care este dorința pură de a dărui. Sufletul ne adaugă astfel o intenție de a dărui deasupra dorințelor noastre înnăscute de primire de a ne bucura, care ne oferă acces la lumea spirituală eternă, ascunsă, din simțurile noastre fizice. Deși încă nu am atins nici măcar cea mai mică măsură a calității de a dărui, rămânem la gradul animal fizic, fără cunoașterea sau realizarea adevăratei realități eterne în care existăm.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed