Ce este fericirea pentru un cabalist?

572.02Întrebare: Ce este fericirea pentru tine?

Răspuns: Fericirea este realizarea continuă a realității care se descoperă în fața ta. Așa cum ai conduce pe un drum și ți se arată din ce în ce mai multe puncte de vedere noi, tot așa este revelația continuă a realității, a unei noi realități, în noi amplitudini – aceasta este fericirea.

Mai mult, această fericire nu este subiectivă; trebuie să fie obiectivă. Ar trebui să fie astfel încât să o simți nu în interiorul tău, ci în proprietatea dăruirii, a iubirii, în proprietăți care trec dincolo de tine. Adică, mai întâi omul trebuie să dobândească astfel de proprietăți care nu-l limitează în nimic. Atunci poți vorbi despre fericire.

Întrebare: Dar reiese că mergi pe drum fără hartă, nu? Ți se dezvăluie brusc toate acestea, fără niciun itinerar?

Răspuns: Totul ți se revelează brusc. Asta pentru că devii nelimitat, iar conștiința ta și totul se extind.

Dar totuși sunt limitate în fiecare moment al timpului, deoarece conduci, înaintezi tot timpul. Prin urmare, „Cabala” („primire” în ebraică) se numește în acest mod, adică această înțelepciune vorbește despre realizare, despre primire, despre dobândire. Se spune că la sfârșitul acestei căi ajungem la realizarea absolutului. Și probabil că acolo nu există schimbări.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 05.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed