“Ce este haosul, spiritual?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este haosul, spiritual?

Haosul este o stare care apare pe calea spirituală, în măsura în care ne propunem să construim condițiile necesare pentru progresul spiritual – conexiune pozitivă între noi.

Haosul se desfășoară în interiorul persoanei, deoarece tranziția de la un nivel spiritual la altul are loc ca o supraîncărcare a computerului.

Simțim astfel tranzițiile spirituale interioare ca fiind haotice. Este ca și cum am suferi o ștergere a tot ceea ce am absorbit anterior și ne aflăm în fața unei stări complet noi. Cu toate acestea, nimic nu se șterge din actualitate, ci dimpotrivă, suferim o reorganizare interioară. Este ca și cum am trece de la o frecvență la una mai mare, mai puternică și mai largă.

Dacă ne propunem să ne conectăm pozitiv unii cu alții și, procedând astfel, ne aseamănăm cu interconectarea naturii, atunci apar în noi mai multe emoții, senzații și percepții noi, inclusiv nevoia de a obține o conexiune din ce în ce mai mare. Haosul care apare în acest proces nu este distructiv, ci dimpotrivă, descoperim forțe atât de puternice, încât vasele noastre actuale de percepție și simțire sunt incapabile să le rețină. Ele ne oferă o nouă provocare pe care trebuie să o rezolvăm și, lucrând la această provocare, creștem și ajungem în cele din urmă la rezolvarea ei.

Aşa, simțim astfel de stări de tranziție ca haotice, dar de fapt ele nu sunt deloc haotice. Ele apar pentru a ne ridica la un nou nivel de înțelegere, emoție, percepție și simțire și pentru a vedea că există o ordine superioară în natură. Cu cât ne dedicăm mai mult unui astfel de proces, cu atât percepția și simțirea noastră asupra realității devin mai rafinate.

Pe baza programului, „O lume integrală”, din 26 noiembrie 2012. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: