„Ce este încrederea în tine?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: „Ce este încrederea în tine?”

Puteți obține încredere autentică în voi înșivă făcând parte dintr-un mediu care susține valori iubitoare, de susținere și încurajatoare, în care membrii săi se conectează pozitiv și își propun să se sprijine reciproc pentru a atinge un obiectiv comun armonios.

Dimpotrivă, simțim teama de a fi mai puțini decât ceilalți, ceea ce este în cele din urmă o teamă a mândriei noastre egoiste care ia o lovitură, atunci când ne angajăm în medii care prețuiesc valorile competitive, individualiste și materialiste.

Ego-ul uman este preocupat în mod constant de primirea împlinirii în detrimentul altora. Prin urmare, mândria care provine din dorința de a-i exploata pe ceilalți în folosul personal este o calitate negativă, goală și rușinoasă.

Întrucât suntem creaturi sociale care respectă și lipsesc de respect față de mediile noastre sociale, putem astfel realiza o adevărată încredere în sine în societățile oamenilor care urmăresc un scop comun exaltat de a se uni deasupra acestui ego împreună.

În astfel de societăți, mândria capătă o formă pozitivă: își protejează membrii de a fi răniți și îi lasă să se conecteze pozitiv deasupra ego-ului uman, ceea ce la rândul său are un efect pozitiv asupra umanității în general.

Pe scurt, atunci când ne angajăm într-o societate care respectă regula „Nu face altora ceea ce urăști” și, respectând respectiva regulă, își propune să ajungă la „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”, dezvoltăm o formă autentică de încredere în sine .

Fotografie de Husna Miskandar pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed