“Ce este interzis de porunca a treia?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora:  Ce este interzis de porunca a treia?

A treia poruncă, „Să nu iei numele Domnului, Dumnezeului tău, în van” înseamnă că putem acționa cu forța Creatorului, adică forța iubirii și a dăruirii, doar atât cât semănăm cu acea forţă. Cu alte cuvinte, în măsura în care devenim la fel de iubitori, grijulii și dăruitori ca forța Creatorului, care nu are nicio intenție de a profita pentru sine și în măsura în care ne unim cu acea forță, atunci numai cu acea condiție o putem folosi.

Interzicerea utilizării forței Creatorului în scopuri proprii echivalează cu imposibilitatea de a face acest lucru. Adică, este imposibil să atragem influența Creatorului pentru a ne face bogați, celebri sau puternici, în detrimentul altora.

Creatorul ne ghidează dezvoltarea pentru ca noi să ajungem la o cerere sau rugăciune corectă, ceea ce înseamnă că, în loc să-i cerem Creatorului să schimbe ceva în Sine sau în lume pentru a ne aduce beneficii, în schimb, cerem să ne schimbe natura noastră egoistă pentru a deveni la fel de altruişti, iubitori și grijulii ca și Creatorul. Putem și cerem tot felul de scopuri orientate spre sine pe drumul către cererea corectă și este de dorit să o facem, dar ruga de a deveni la fel de iubitori și dăruitori ca și Creatorul către care suntem îndreptați – este adevărata rugăciune căreia Creatorul îi va răspunde în cele din urmă.

Bazat pe discuţia „Stări spirituale: cele zece porunci” din 26 decembrie 2019. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: