Ce este mai important: internalitatea sau externalitatea?

Fiecare grad se compune din componente interne și externe, iar partea exterioară a gradului superior este conectată la partea interioară a celui inferior. Astfel, există o legătură între toate gradele, adică se poate urca sau coborî de la orice nivel. Prin urmare, preferând internul externului, adică dăruirea maximă și primirea minimă, atât în spiritualitate, cât și în corporalitate, o persoană își exprimă dorința de a se ridica gradul superior, astfel încât să poată domni peste cel inferior. Fiecare persoană din acest lanț, de sus în jos: Israelul (cei care slujesc pe Creator și pe aceia care nu o fac, națiunile lumii din Israel) și națiunile lumii pot să urce gradele din cauza preferinței lor pentru internalitate (superior) deasupra părţii externe (inferioară).

Partea interioară este cea mai apropiată de spiritualitate, deoarece se referă la gradul superior, iar dacă o persoană o preferă părţii inferioare, i se asigură ascensiunea. Prin urmare, fiecare persoană are posibilitatea de a alege partea superioară și, prin aceasta, să se ridice deasupra gradului actual primit de la naștere, de la calitățile naturale. Și acolo, încă o dată, cineva alege internalitatea și, astfel, se ridică de la baza scării, unde există toate ființele create, până la vârful ei.

Nimeni nu este limitat în nimic: cineva începe în funcție de rădăcina sufletului său și continuă să lucreze cu el. Fiecare persoană are o parte interioară și una exterioară și îi este dată libera alegere și șanse egale de a urca la vârful scării, pentru a îndeplini cea mai mare dăruire către Creator. (Minutul 17:50)

Avansăm în măsura ridicării noastre deasupra problemelor și prin concentrarea asupra Creatorului, în loc să ne concentrăm asupra lor. Mai exact, trebuie să decidem ceea ce este mai important: partea superioară din interiorul nostru sau cea inferioară, dorința de a se bucura sau intenția de a dărui. Importanța dezvoltării spirituale, solidaritatea cu Creatorul și a scopului creației și a implicării în procesul de corectare trebuie să fie atât de importante pentru noi, încât pur şi simplu să nu mai simțim problemele corporale, să nu le mai atribuim nicio importanță.

Totul depinde de ceea ce preferăm în fiecare moment: partea noastră interioară sau exterioară, unde vrem să fim, ce este mai important pentru noi? Atitudinea corectă față de rachetele care cad [în Israel] va determina dacă acestea se vor opri sau nu, pentru că ele au fost proiectate pentru a ne împinge spre acțiuni corecte. Ne confruntăm cu forța superioară, nu mai este nimic în afară de ea, binele care face bine. Chiar acum, această forță ne trimite rachete, trezindu-ne să ne schimbăm.

Dacă vom ajunge la reacția potrivită cu privire la rachete, nu ne vom mai gândi la rachete, ci la corectarea noastră și, de aceea, rachetele se vor opri. Iar asta înseamnă că obiectivul nostru nu este de a opri rachetele, ci de a ajunge la adeziunea cu forța superioară. (Minutul 35:25)

Luând decizia că partea exterioară este mai importantă decât cea interioară, dăm puterea părții exterioare să crească în întreaga lume. Se pare că partea superioară consideră că partea inferioară este mai importantă și neglijează partea superioară. Acesta este modul în care partea exterioară a lumii câștigă importanță; adică toți păcătoșii lumii câștigă puterea și oportunitatea de a provoca daune tuturor celorlalți. În loc să îi calmeze și să stabilească ordinea în lume, ea te împinge să-l iubești pe celălalt ca pe tine însuți.

Dar dacă alegem partea interioară din noi, deasupra exteriorului, atunci, prin aceasta, stabilim că partea interioară a lumii, care se referă la spiritualitate, influențează gradele inferioare și începem să înțelegem că spiritualitatea este mai importantă decât corporalitatea. Iar totul este determinat în gând.

Cineva trebuie să examineze de la propriul nivel, astfel încât să poată alege spiritualul deasupra materialului. Nu există altă modalitate de a influența lumea, decât prin schimbarea noastră interioară, ridicând cu totul internalitatea deasupra externalităţii. ( Minutul 48:20)
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 5/6/19 Scrierile lui Baal HaSulam, „Introducere în cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed