Ce este munca perfectă pentru Creator?

Ce i se cere unei persoane pentru a intra în lumea spirituală? Omul trebuie să se separe în totalitate de el însuşi şi să se subjuge Creatorului cu toată inima şi cu tot sufletul său, conform cu toate condiţiile necesare. Omul trebuie să îşi aranjeze restul vieţii sale într-un mod corect. Ar fi bine să scriu ce cred cu exactitate că trebuie să aranjez în viaţa mea corporală şi în cea spirituală. De fiecare dată ar trebui să adaug condiţiile noi, să reduc, să organizez şi poate chiar să şterg unele părţi.

Prin urmare, eu voi creea gradual o anumită imagine a etapei spirituale pentru mine însumi. Nu este aşa de important dacă este prima etapă, a doua sau a treia; condiţiile pentru acestea se schimbă, dar în principiu se păstrează. Este pe baza faptului că avem două proprietăţi: deasupra raţiunii şi alături de ea, în raţiune.

Una nu poate exista fără cealaltă. Este necesar să fim în ambele stări: simţirea anxietăţii, fricilor, terorii, adică a tot ceea ce este legat de dorinţa de a mă bucura; şi în acelaşi timp omul trebuie să fie în puterea dăruirii, în credinţă mai presus de raţiune, în adeziune cu Creatorul pe cât de mult posibil.

De asemenea, deşi credinţa şi adeziunea cu Creatorul anulează dorinţa noastră egoistă şi toate fricile, asta trebuie să se simtă într-o persoană în mod simultan, în paralel. Omul nu ar trebui să se teamă de o asemenea “dublă personalitate”. Omul trebuie doar să poată să folosească aceste două forţe, doi parametrii, împreună, atât primul, cât şi cel de-al doilea, aşa încât să nu fie aruncat fie spre linia dreaptă, ori spre stânga.

Poate prefer să mă mişc în principal în linia dreaptă, deasupra celei stângi şi apoi să o trezesc pe cea stângă faţă de cea dreaptă. Însă, ambele linii există în mine şi eu înţeleg că stau pe două picioare. Numai în acest mod nivelul meu va fi stabil.

Întocmai, datorită faptului că pot să controlez ambele linii, va fi o tranziţie completă, numită: “lucrând pentru Creator în bucurie”. Bucuria vine din faptul că includ două linii opuse şi că pot să construiesc linia de mijloc din ele, prin care îmi construiesc sufletul. Din partea stângă iau dorinţa, iar din dreapta puterea pentru corecţie, ecranul, Lumina reflectată, îmbrăcămintea de pe Lumina directă, iar în acest mod eu construiesc vasul spiritual, Kli-ul.

Aşadar, nu este nevoie să şterg niciun fenomen; omul trebuie doar să ştie cum să trateze în mod adecvat proprietăţile liniilor drepte şi stângi. Totul ar trebuie să fie într-o persoană, dar n-ar trebui să fie aruncat ca un copil mic dintr-o bucurie nestăpânită în suspine. Stabilitatea interioară este necesară.

Societatea trebuie să ajute o persoană să devină stabilă, iar cu ajutorul mediului asta poate fi făcut foarte rapid. Mediul poate potoli bucuria noastră nestăpânită şi euforică, cât şi fricile şi anxietăţile noastre, dacă dintr-o dată intrăm în asemenea vibraţii negative.

Grupul poate să facă asta, deoarece are masa și puterea şi poate ajuta persoana în ambele situaţii. Dacă grupul este pe calea spirituală, atunci fiecare persoană îşi aduce liniile sale, dreaptă şi stângă, care sunt dezechilibrate şi să le echilibrize cu ajutorul grupului. El adăugă la grup puterea liniei drepte şi cea a liniei stângi şi, apoi, echilibrează totul în linia de mijloc prin mijloacele conexiunii comune.

Apoi, în centrul grupului, în lina de mijloc, stâlpul rugăciunii, începe să crească precum un copac. Aceasta este munca cea corectă în ceea ce priveşte Creatorul, care este revelat exact în această linie de mijloc. 1

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 8/12/18, lecţie pe subiectul: “Din partea de jos a scării la Dvekut permanent”

1 Minutul 5:30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: