“Ce este Numărătoarea Omer?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este Numărătoarea Omer?

Un Omer este un snop adunat din produse recoltate și legate între ele. Sensul spiritual al „Omer” este o cotă (numărare, numerotare) a nivelurilor pe care le atingem, care sunt șapte niveluri de conexiune succesivă. Conexiunea devine mai puternică și mai strânsă la fiecare nivel și ne numărăm în mod constant cele șapte Sefirot într-un astfel de proces, și anume Sefirele: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut.

Fiecare dintre aceste Sefirot este format din alte șapte Sefirot, de exemplu, Hesed de Hesed, Gevura de Hesed, Tiferet de Hesed, Netzach de Hesed și așa mai departe. De șapte ori șapte este egal cu 49, de unde provin cele 49 de zile discutate în Tora despre numărătoarea Omer.

În timpul numărării Omer, suntem supuși introspecției și examinării calităților noastre interioare în modul în care acestea se conectează într-un Omer cu toate celelalte. O astfel de conexiune este diferită de cea care a ajutat poporul Israel să scape din Egipt. Numărătoarea Omer începe în a doua zi de Pesah. Este un moment în care fiecare examinăm în ce Sefira și în ce stare executăm corectări asupra dorinței noastre de a primi.

Ne conectăm din ce în ce mai mult între noi, adică adăugând la pachetul nostru de snopi, până când în cele din urmă ne descoperim în picioare la poalele Muntelui Sinai. Sensul spiritual al Muntelui Sinai este un munte de ură („Sinai” din cuvântul „Sinah” [„ură”]). Atunci descoperim dimensiunea imensă a ego-ului care ne separă de conexiunea între noi și cu Creatorul. Ajungem la această stare în a 50-ea zi a numărătorii Omer, adică în timpul procesului de corectare pentru a deveni din ce în ce mai conectați.

Cu alte cuvinte, cu cât ne conectăm mai mult, cu atât descoperim mai mult ego-ul nostru înnăscut, care ne împiedică să ne conectăm cu adevărat. Cu toate acestea, împreună cu descoperirea naturii noastre egoiste extrem de divizive, dezvoltăm o dorință mai mare de conexiune, care devine exprimată ca o condiție de „Arvut” („garanție reciprocă”). Adică vrem să fim conectați între noi într-un Omer, dar ne lipsește puterea de a ne anula ego-urile. Astfel, suntem de acord cu condițiile și metoda Torei de a ne conecta din ce în ce mai mult și astfel, de a corecta treptat ego-ul și de asemenea, nu eliminăm ego-ul în mod direct.

Numărătoarea Omer reprezintă astfel începutul progresului nostru către o conexiune spirituală profundă între noi și cu Creatorul – forța iubirii și a dăruirii care ne leagă. Ea descrie un proces pe care îl parcurgem către o stare viitoare mai corectată de conexiune pozitivă între noi, unde pe drumul către o astfel de stare, descoperim imensitatea ego-ului nostrum, care stă în calea conexiunii noastre. Experimentăm mai multe contradicții interioare și paradoxuri pe această cale și în cele din urmă, un punct minuscul din noi – dorința noastră spirituală numită „punct în inimă” – care ne lasă să urcăm Muntele Sinai, pe care sinele nostru egoist este incapabil să-l urce.

Ideea unui obstacol major sub forma ego-ului, care ne stă în cale în a ne conecta pozitiv, a fost exprimată și în povestea despre Turnul Babel. Cu toate acestea, cu Muntele Sinai, acesta își asumă o formă complet diferită și există la un nivel cu totul nou. Mai exact, este prin faptul că am trecut prin stările Babilonului și prin exodul din Egipt și începem să înțelegem că, dacă ne ridicăm deasupra ego-ului, atunci la vârful lui, în conexiunea noastră, Îl vom descoperi pe Creator.

Spiritualitatea este atinsă prin stări opuse, care există în același loc. Ne propunem să creștem conexiunea pozitivă unul cu celălalt și să descoperim un ego masiv în acest proces, adică mândria, aroganța și eșecul nostru de a controla astfel de stări, și suntem de asemenea de acord să ne plecăm capul și să acceptăm nevoia de a ne corecta ego-ul, pentru a ne conecta cu adevărat și a descoperi Creatorul – forța iubirii și a dăruirii care există în conexiunea noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: