“Ce este o infracțiuni?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este o infracțiune?

Definirea infracțiunii este foarte problematică. În rusă, există o zicală: „Arată-mi o persoană și îi voi atribui o infracțiune”, adică este ușor să dovedești, într-o manieră serioasă, că oricine este un infractor.

Cu toții suntem infractori pentru că facem legile societății și culturii noastre. Noi stabilim limitele. Adică anumiți oameni decid asupra unei legi și gândesc într-un fel sau altul. În același timp, mai mklți oameni ar putea să nu fie de acord cu acea lege, ceea ce arată că legile pe care le facem nu sunt acceptate de toată lumea. Acest lucru face ca definirea infracțiunii să fie foarte discutabilă și problematică.

Atunci infracțiunile pe care le definim, sunt cu adevărat infracțiuni? Noi legiferăm anumite legi și cine nu respectă aceste legi este definit drept infractor. Problema aici stă la baza legilor pe care le-am stabilit. Vin ele din natură – că trebuie să le ascultăm pentru că existăm în limitele naturii și, prin urmare, trebuie să le ascultăm pentru a proteja natura, societatea umană, familiile și așa mai departe și pentru întregul sistem al naturii și al umanității în care trăim pentru a ne proteja? Sau legile vin de la oameni interesați care își pun propria bunăstare peste bunăstarea societății și a naturii?

Bazat pe videoclipul „Ce este o crimă?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Nitzah Mazoz. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed