“Ce este pacea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Ce este pacea?

În ebraică, termenul pentru pace („Shalom“) provine din cuvântul pentru întregime și perfecțiune („Shlemut“). Aceasta implică faptul că, dacă vrem să atingem integritatea și perfecțiunea, trebuie să ajungem acolo prin pace.

Pacea ar putea include astfel înțelegerea trecutului și a stării noastre actuale, precum și a acţiunilor și a diferitelor acorduri, dar aceea asupra căreia suntem cei mai siguri este destinația noastră finală: că am dori să progresăm către o stare perfectă și întreagă.

O stare perfectă și întreagă este una în care diferitele opuse se armonizează și se completează reciproc. Ca atare, spre deosebire de ceea ce se crede adesea despre pace, este imposibil să existe pace fără război și nu ar trebui să ne concentrăm pe încercarea de a aduce pacea convingând sau forțând pe alții să gândească ca noi, pentru că nu se va întâmpla asta.

O stare de complementaritate, integritate și perfecțiune nu există în nicio persoană în mod individual, dar apare atunci când fiecare ne detașăm de sinele nostru individual și creăm o nouă entitate în conexiunile pozitive dintre noi, deasupra ego-urilor noastre.

Pacea este, așadar, un proces îndelungat care implică educație, astfel încât fiecare dintre noi să se poată detașa de stările noastre actuale și să ajungă la o stare în care suntem împreună, în care trebuie să aderăm la noua stare perfectă și întreagă pe care o construim deasupra – și deconectată de noi –  și unde suntem cu toții conectați ca unul.

Pentru a ajunge la o astfel de stare, trebuie să atragem forța pozitivă a naturii în atitudinile și relațiile noastre reciproce, pentru a face pace între noi, astfel încât să înceapă să ne ajute să acționăm împotriva ego-urilor noastre. Acest proces are loc fără suprimarea sau ștergerea ego-urilor noastre. Dimpotrivă, împreună cu ego-urile noastre, forța pozitivă a naturii ne va transforma în ființe care au tendința de a iubi și de a se dărui unii altora deasupra ego-ului uman separator. Cu alte cuvinte, atragem forța pozitivă a naturii pentru a ne învălui și acoperi ego-urile cu mantaua iubirii, dăruirii și conexiunii și aceasta ne va oferi capacitatea de a ne comporta corect și de a ajunge la o stare de pace.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Imagine: Grafic care reprezintă metadatele a mii de documente de arhivă, care documentează rețeaua socială a sute de persoane din Liga Națiunilor. Grandjean, Martin (2014). „Cunoașterea este o rețea”. Caiete digitale 10 (3): 37-54. DOI: 10.3166 / LCN.10.3.37-54

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed