„Ce este recunoștința?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „Ce este recunoștința?

Unul dintre studenții mei m-a întrebat, ca și Cabalist, ce este recunoștința conform înțelepciunii Cabala? Cabala este o înțelepciune serioasă și, prin urmare, atunci când discută despre recunoștință, înseamnă recunoștință spirituală. Ce este deci recunoștința spirituală?

Recunoștința spirituală se referă în primul rând la o persoană cu dorința și scopul de a atinge spiritualitatea. O astfel de persoană nu știe ce este spiritualitatea, dar simte o nevoie interioară și, în cele din urmă, începe să studieze înțelepciunea Cabala.

În înțelepciunea Cabala, aflăm că scopul creației este ca toți oamenii să descopere armonia și fericirea conectării dintre forța creației – primirea – și forța spirituală opusă – dăruirea. Ce înseamnă asta?

În drumul către descoperirea acestei conexiuni sublime, trebuie să dezvăluim cum suntem sub controlul ego-ului și că ego-ul este o forță malefică și distructivă. De ce este ego-ul rău și distructiv? Este pentru că îi pune pe oameni unul împotriva celuilalt, devorează natura, mediul nostru și, în cele din urmă, se distruge de la sine, deoarece ne face să vrem să ne bucurăm de lucruri care oferă satisfacție pe termen scurt, dar care sunt în cele din urmă rele pentru noi pe termen lung. Revelarea ego-ului uman ca forță malefică și distructivă se numește „recunoașterea răului” în înțelepciunea Cabala. „Cabala” în ebraică înseamnă „primire” și, prin această înțelepciune, descoperim modul în care existăm într-o formă negativă de primire, în care vrem să primim și să tragem spre noi înșine, și că în cele din urmă nu beneficiem din încercarea de a face acest lucru.

Totuși, opusă acestei forțe negative de recepție este o forță pozitivă a binelui, forța de dăruire. Forța de dăruire poate echilibra forța de primire, iar apoi între aceste două forțe putem exista în armonie conectându-ne între polii pozitivi și negativi ai realității.

Combinația acestor două forțe se află la baza a tot ceea ce creăm, deoarece în mod specific prin combinația corectă dintre acești doi poli ai realității, putem descoperi cum să trăim fără erori și să rezolvăm toate problemele care provin din relaționarea cu realitatea numai din latura sa egoistă negativă.

Lăsând inconștient ego-ul uman să ne conducă considerațiile și acțiunile, lăsăm tăvălugul evoluției să ne aplatizeze, săpând tot mai adânc în probleme aparent de nerezolvat la scară personală, socială, economică, ecologică și globală. Egoul, fără conexiunea sa de echilibrare și reglare la forța de dăruire, stă în spatele fiecărei probleme pe care o experimentăm în viață.

Astfel, trebuie să învățăm cum să lucrăm cu ego-ul nostru pentru a ști cum să-l echilibrăm cu forța sa pozitivă opusă. Când reușim să invităm forța pozitivă în viața noastră, chiar și în cea mai mică cantitate, împotriva forței negative înnăscute, devenim recunoscători pentru că ni sa dat forța negativă ca natură. Cu alte cuvinte, conectându-ne la forța pozitivă a dăruirii deasupra forței egoiste negative, descoperim că forța negativă este de fapt o forță bună dacă o putem folosi ca un impuls pentru a crește conexiunea noastră pozitivă deasupra ei.

Echilibrarea forței atât pozitive cât și negative este ceea ce regele David descrie în Psalmi când spune: „Tu mi-ai salvat sufletul”. Adică, înainte de a primi forța pozitivă, existăm doar în forța negativă și ajungem să ne simțim teribil în acea stare. Apoi, după o perioadă destul de extinsă de timp, ajungem în starea în care primim și forța pozitivă și, atunci când o facem, ne simțim recunoscători. Recunoștința pe care o simțim în acel moment este spirituală.

Bazat pe „Recunoștință spirituală | New Life cu Cabalistul Dr. Michael Laitman | 1139, ”4 februarie 2020. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman. Urmăriți discuția completă aici »[27:19]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed