Ce face pe cineva să fie Cabalist?

Întrebare:  Ce face ca o persoană să fie cabalistă dacă studiul și dobândirea cunoștințelor nu sunt suficiente? Ce altceva mai este necesar?

Răspuns:  Dobândirea de cunoștințe nu face ca o persoană să fie cabalistă. Un cabalist este cel care începe să simtă lumea spirituală, adică legătura dintre noi și Creatorul din ea.

Cu alte cuvinte, eu însumi trebuie să mă ridic la nivelul în care mă simt, să zicem, un grup de zece, iar în grupul de zece, trebuie să mă ridic la nivelul în care încep să-i simt sursa – Creatorul. Aceasta este atingerea lumii superioare: eu – grupul de zece – Creatorul.

Întrebare: De exemplu, în atelierele din grupul de zece citim pasaje scurte și clarificăm conceptele Cabaliste sau eforturile interne pe care trebuie să le facem. Unde este elementul avansării aici? Care este munca pe care o facem fiecare, pentru a simți impactul maxim al luminii superioare asupra noastră, după citirea pasajului?

Răspuns: Pot simți impactul lumii superioare asupra mea în măsura în care aspir la aceasta, adică asupra calității conexiunii comune într-un singur întreg.

Prietenii mei și cu mine formăm o rețea de comunicare, iar în această rețea, încercăm să găsim calitatea dăruirii și iubirii care ne conectează. Astfel, pregătim treptat această rețea pentru starea în care va putea percepe Creatorul – sursa acestei conexiuni. Asa functioneaza.

Din Kab TV “Fundamentele Cabalei,” 3/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: