“Ce găsesc în înțelepciunea Cabalei” (Times of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Ce găsesc în înțelepciunea Cabalei

Cu câteva săptămâni în urmă, o jurnalistă de la revista franceză pentru femei Fémitude mi-a scris întrebându-mă dacă aș fi dispus să răspund la o întrebare pentru un articol pe care îl scria despre înțelepciunea Cabala. Întrebarea ei a fost: „Ce încearcă Dr. Laitman să descopere prin Cabala?” adăugând că intenționează să includă răspunsul meu în articolul ei.

M-am bucurat să-i răspund, pentru că sunt foarte mulțumit că există interes pentru înțelepciunea Cabala în Franța, cu atât mai mult pentru că este o revistă pentru femei și rolul din ce în ce mai proeminent pe care îl joacă femeile în societate, spre încântarea mea, face cu atât mai important faptul ca ele să știe ce este Cabala și ce oferă ea.

De-a lungul anilor, au existat multe mituri despre ceea ce este Cabala și i s-au atașat tot felul de mituri și povești despre magie și idei ezoterice. Adevărat, Cabala autentică nu are nimic de-a face cu misticismul, magia, amuletele sau ceva de genul acesta.

Înțelepciunea Cabala studiază forțele naturale, fizice, la fel cum fizica lui Newton studiază forțele fizice. Diferența dintre forțele pe care le-a studiat Newton și forțele pe care le studiază Cabala este că instrumentele nu pot detecta forțele despre care vorbește Cabala. Pentru a studia forțele pe care le discută înțelepciunea Cabala, trebuie să ne schimbăm noi înșine, natura noastră.

Natura noastră inerentă se concentrează pe interesul personal. Drept urmare, vedem lumea ca elemente separate, blocate într-o luptă pentru supraviețuire. Cabala demonstrează că într-adevăr nu există nicio luptă; există complementaritate și sprijin reciproc. Cu toate acestea, pentru a descoperi acest lucru, trebuie să ne schimbăm percepția despre lume de la egocentrică la holistică și incluzivă. Altfel, vom interpreta greșit tot ceea ce vedem, conform minții noastre egoiste.

Odată ce ne schimbăm, descoperim că lumea nu constă din elemente care luptă unul împotriva celuilalt pentru supraviețuire, ca în motto-ul „supraviețuirea celui mai apt”. Mai degrabă, forțele universului se echilibrează și se sprijină reciproc. Bătălia există doar în mintea noastră, dar nu putem vedea acest lucru până când nu dobândim o nouă perspectivă, ca și cum am trece de la o viziune bidimensională la o viziune tridimensională.

Înțelepciunea Cabala îmbrățișează grija față de ceilalți, solidaritatea și unitatea. O face nu numai pentru că este mai plăcut să trăiești în acest fel, deși cu siguranță este. Dacă aceasta ar fi singura motivație, am fi într-o luptă constantă împotriva naturii noastre, care se străduiește constant să revină la narcisism. Înțelepciunea Cabala pledează pentru valori pro-sociale, pro-umanitate, deoarece atunci când ne extindem viziunea și îi putem vedea pe alții, vedem realitatea adevărată și începem să percepem forțele pe care o minte centrată pe sine nu le poate înțelege. Odată ce descoperim cum funcționează lumea cu adevărat, nu ne vom mai întoarce niciodată la egoism.

Acesta este motivul pentru care studiez Cabala: să mă schimb și să văd lumea așa cum este cu adevărat. Ca parte a eforturilor mele de asemenea predau Cabala, deoarece odată ce îți dai seama de darul pe care îl oferă celor care o studiază, nu poți să-l păstrezi pentru tine, deoarece nimic nu ar fi mai egoist decât să păstrezi o astfel de piatră prețioasă ascunsă lumii.

Pentru a afla mai multe despre Kabbalah, vă rugăm să vizitați website-ul meu, pagina mea web personală,  sau cursurile noastre de Cabala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: